Πρωτοφανής παραδοχή Μητσοτάκη για εθνική υποχώρηση!

Πρωτοφανής παραδοχή Μητσοτάκη για εθνική υποχώρηση!

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέψευσε ακόμα και τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο!

Μία δυσάρεστη έκπληξη για όλους τους Έλληνες ήταν η αποψινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά. Ήταν η πρώτη φορά μετά το καθεστώς Σημίτη όπου είχαμε ομολογία υποχώρησης από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Τι ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και πως απάντησε:

Αλέξης Παπαχελάς: Υπήρξε κάποια στιγμή που φτάσαμε κοντά στο πολεμικό επεισόδιο (με την Τουρκία);

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπήρχαν στιγμές μεγάλης έντασης, ειδικά τον Αύγουστο, ανησυχίας, απόλυτης επαγρύπνησης. Αλλά όχι, δεν θα σας έλεγα ότι φτάσαμε ένα βήμα πριν από το επεισόδιο. Νομίζω ότι υπήρχε η ωριμότητα, όταν το θερμόμετρο χτύπησε κατακόκκινο, να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Όχι να κάνουμε εμείς, να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ένα βήμα πίσω.

Διέψευσε ακόμα και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας!

Όχι μία, αλλά τρεις φορές έφτασε η Ελλάδα το καλοκαίρι στα πρόθυρα του πολέμου με την Τουρκία λόγω της κρίσης με το «Oruc Reis» δήλωνε μόλις λίγες ημέρες πριν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ». Σήμερα λοιπόν, εννέα ημέρες μετά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον διέψευσε πλήρως, ισχυριζόμενος ότι μόνο μία φορά ήταν που υπήρξε κίνδυνος θερμού επεισοδίου και τότε κάναμε όλοι ένα βήμα πίσω!

Αλήθεια, εμείς από πού ακριβώς κάναμε ένα βήμα πίσω; Διότι η Τουρκία πραγματοποιούσε εισβολή σε περιοχή όπου η Ελλάδα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο διατηρεί κυριαρχικά δικαιώματα. Ο πρωθυπουργός, παραδεχόμενος ότι κάναμε «και εμείς ένα βήμα πίσω», ομολογεί ότι απεμπολήσαμε κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Και τα απεμπολήσαμε την ώρα που η Τουρκία προέβαινε σε επιθετική ενέργεια εις βάρος ενός κυρίαρχου κράτους. Και όμως, αυτή η ομολογία αντί να προκαλέσει σεισμό, έχει περάσει στα αζήτητα των ελληνικών ΜΜΕ.

Δείτε ακόμα:  Θερίζει η πείνα στον Πειραιά! Και κάποιοι χρησιμοποίησαν τους πεινασμένους σαν κομπάρσους για να προβληθούν…

newsbreak.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News