Πρώτος θάνατος από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η 77χρονη ήταν ανεμβολίαστη φοβούμενη το εμβόλιο καθώς ήταν καρκινοπαθής
Ο πρώτος θάνατος ασθενούς που είχε μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, καταγράφηκε σήμερα 13 Ιανουαρίου στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια 77χρονη καρκινοπαθή, που είχε εντοπιστεί θετική στον κορονοϊό σε PCR test που είχε υποβληθεί. Η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της λόγω και του ότι ήταν ανεμβολίαστη, καθώς φοβήθηκε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού εξαιτίας του σημαντικού προβλήματος που αντιμετώπιζε. Η 77χρονη διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ, αλλά δεν τα κατάφερε.
Δύο ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον σε ΜΕΘ
Την ίδια ώρα, δύο ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ. Η μία περίπτωση ήταν τυχαία ανεύρεση, διότι η διασωλήνωση έγινε για άλλο λόγο. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, είπε ότι δεν έχουν ελεγχθεί όλοι οι διασωληνωμένοι για στελέχη Δέλτα ή Όμικρον.
Επισήμανε ότι ευάλωτοι άνθρωποι είναι πιθανό να καταλήξουν από μία λοίμωξη, φέρνοντας ως παράδειγμα τη γρίπη. «Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αποτελούν σημαντική αιτία θανάτου. Άρα δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι η “Όμικρον” δεν προκαλεί θάνατο, μπορεί να προκαλέσει και είναι σημαντικό, ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες να είναι εμβολιασμένοι και ο τριπλός εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός για την πρόληψη της νόσου», τόνισε.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πώς καθιερώθηκε η ημέρα του έρωτα

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News