Προβληματισμός της ΓΣΕΒΕΕ για τα νέα μέτρα και τις δυσκολίες που δημιουργούν στην εστίαση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έγινε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη
Συνάντηση με τον πρόεδρο της της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά και το γενικό γραμματέα της, Αθανάσιο Νικολόπουλο, πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία της συνομοσπονδίας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός, αμέσως μετά την εξειδίκευση των μέτρων λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης, επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ και ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ για τις ρυθμίσεις που θα ισχύσουν σταδιακά από τις 16 Ιουλίου 2021.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, ο υπουργός ευχαρίστησε για τη στήριξη της συνομοσπονδίας αλλά και τις πρωτοβουλίες της στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των μελών της για την ανάγκη των εμβολιασμών, ενώ αναγνώρισε ότι οι ΜμΕ έχουν υποστεί, από το ξέσπασμα της πανδημίας έως σήμερα, τις μεγαλύτερες συνέπειες από τα lockdown της αγοράς.
Όπως αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ, ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να είναι αρωγός με κάθε δυνατό μέσο ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορέσουν να συνεχίσουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία και μετά το τέλος της πανδημίας.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας επεσήμαναν τον προβληματισμό τους για τα νέα μέτρα και τις δυσκολίες που δημιουργούν, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και ζήτησαν από τον υπουργό τη στήριξη της πολιτείας με μέτρα ενίσχυσης που θα κάνουν τις επιχειρήσεις ικανές να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν. Τόνισαν επίσης ότι δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να εργαλειοποιεί κλάδους της οικονομίας ως μοχλούς άσκησης πίεσης στην κοινωνία για το αυτονόητο που είναι ο εμβολιασμός, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι «το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ώστε η κοινωνία και οι πολίτες της να μπορέσουν να πάρουν και πάλι πίσω τη ζωή τους».

Δείτε ακόμα:  Μεγάλη η πιθανότητα να φτάσουμε πάνω από 5.000 κρούσματα την ημέρα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News