Ραγκούσης κατά Χατζηδάκη-Γεωργιάδη Ρύθμιση - έγκλημα κατά της ζωής των ανειδίκευτων εργατών η μη απαίτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για τους χειριστές ανυψωτικών έως 2,5 τόνων

Ραγκούσης κατά Χατζηδάκη-Γεωργιάδη: Ρύθμιση – έγκλημα κατά της ζωής των ανειδίκευτων εργατών η μη απαίτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για τους χειριστές ανυψωτικών έως 2,5 τόνων

Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, το από 10.10.2022  Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας, με το οποίο ζητά την άμεση απόσυρση της εγκληματικής νομοθετικής διάταξης του Υπ. Ανάπτυξης, που παρέχει τη δυνατότητα σε ανειδίκευτους εργάτες να χειρίζονται μηχάνημα ανύψωσης και μεταφοράς 2,5 τόνων, χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος και σχετική προϋπηρεσία.

 Νίκαια, 10 Οκτωβρίου 2022

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε σήμερα ως Αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , το από 10.10. 2022 Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας με τίτλο: «Επικίνδυνη ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης» , με το οποίο ζητούν την άμεση απόσυρση της νομοθετικής διάταξης του Υπ. Ανάπτυξης, με την οποία παρέχεται δυνατότητα σε ανειδίκευτους εργάτες να χειρίζονται μηχάνημα ανύψωσης και μεταφοράς 2,5 τόνων, χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος και προϋπηρεσία.

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, έχοντας υπόψη το άρθρο 75 «Χειρισμός μηχανημάτων» του σχεδίου νόμου« Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων – Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» του Υπουργού Ανάπτυξης, επισημαίνει πως σε μια επαγγελματική ειδικότητα, όπως οι χειριστές μηχανημάτων με πολλά εργατικά δυστυχήματα το αρμόδιο Υπουργείο διαμορφώνει ένα πλαίσιο χωρίς κανόνες με ξεκάθαρο στόχο να ικανοποιήσει τους εργοδότες με φθηνό εργατικό δυναμικό.

Επιπλέον, θέτει το ερώτημα, με ποιο σκεπτικό λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις, αγνοώντας την μεγάλη επικινδυνότητα του επαγγέλματος, χαρακτηρίζει την σχετική νομοθετική διάταξη του υπό επεξεργασία νομοσχεδίου «προμελετημένο έγκλημα» και απαιτεί την άμεση απόσυρσή της.

Δείτε ακόμα:  Φτάνει πια – Όλα μπορούν να είναι αλλιώς 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News