Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πίεσης στο ΕΣΥ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρατεύονται ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα και κλινικές με την διάθεση κλινών
Σε εφαρμογή θέτει το υπουργείο Υγείας σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πίεσης στο ΕΣΥ, λόγω της “έκρηξης” των κρουσμάτων κορονοϊού και της επικείμενης αύξησης των νοσηλειών, που προβλέπουν οι ειδικοί.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και της Σοφίας Πατραμάνη, στη Θεσσαλονίκη το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης “Αρωγή” διαθέτει 200 κλίνες για περιστατικά Covid, ενώ στη Λάρισα συνδράμουν δύο ιδιωτικές κλινικές. Οι επιδημιολόγοι εμφανίζονται ανήσυχοι για τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς τόσο ο χειμώνας που πλησιάζει, όσο και οι συναθροίσεις των εορταστικών εκδηλώσεων, προοιωνίζουν καταστάσεις, που θα επιβαρύνουν σημαντικά το σύστημα υγείας και θα υπάρξει πρόβλημα με τους νοσηλευόμενους.
Για να μην συμβεί αυτό, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε εφαρμογή ένα έκτακτο σχέδιο. Τις επόμενες ημέρες θα διατεθούν από το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης “Αρωγή” 200 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό – κάτι ανάλογο είχε γίνει και τον περασμένο χειμώνα- προκειμένου να μην χρειαστεί να παραδοθούν κλινικές υπέρ των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της πόλης και να χάσουν τα γενικά περιστατικά.
Το ίδιο θα γίνει και στην περιοχή της Λάρισας, με δύο ιδιωτικές κλινικές και ήδη έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις, καθώς για τις νοσηλείες αυτές πληρώνει το δημόσιο. Στη Λάρισα το 51% των κατοίκων δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Η 37χρονη μητέρα ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που κατηγορείται

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News