«Σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν» – Πάσχα στο χωριό «βλέπει» η Παγώνη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είπε για την ασθενή με την παραλλαγή Όμικρον που πέθανε
«Οι ανεμβολίαστοι σχεδόν όλοι θα νοσήσουν από την Όμικρον» τόνισε σήμερα, Σάββατο (15/1) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας παράλληλα ότι η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού πρέπει να γίνει από όλους, γιατί προφυλάσσει και διασφαλίζει και από το εν λόγω παραλλαγμένο στέλεχος.
Ταυτόχρονα φάνηκε αισιόδοξη ότι τους επόμενους μήνες σταδιακά η ζωή μας θα αλλάξει με την μείωση των δεικτών της πανδημίας και «θα πάμε σε ένα καλύτερο Πάσχα. Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας» όπως είπε στην ΕΡΤ.

«Συγκριτικά με την παραλλαγή Δέλτα η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι τεράστια» υπενθύμισε η κ. Παγώνη και υπογράμμισε ότι «οι εμβολιασμένοι την Όμικρον την περνάνε με πιο απλά συμπτώματα, συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους στους οποίους τα συμπτώματα είναι βαρύτερα και νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid».
«Ακόμη δεν έχουμε περιστατικά διασωληνωμένων με Όμικρον» διευκρίνισε. «Η ασθενής με την παραλλαγή Όμικρον που απεβίωσε νοσούσε βαριά με καρκίνο, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι ο θάνατός της προήλθε από την Όμικρον. Επιδείνωσε μόνο την όλη κλινική της κατάσταση» ανέφερε.
«Εξακολουθούμε να έχουμε υψηλούς δείκτες θανάτων και νοσηλειών σε ΜΕΘ, αλλά μόνο με ασθενείς με την παραλλαγή Δέλτα» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη και υπογράμμισε πως «αυτοί οι δείκτες θα μειωθούν σταδιακά και με αργούς ρυθμούς μετά τον Ιανουάριο».

Δείτε ακόμα:  Πού γίνονται δωρεάν rapid tests σήμερα Πέμπτη

Newsroom | Pireas News