Σχολικές ξεναγήσεις για μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Σχολικές ξεναγήσεις για μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε την προηγούμενη χρονιά για τις διαδραστικές σχολικές ξεναγήσεις, καλεί τα παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης να ανακαλύψουν ή να δουν με άλλη ματιά τις συλλογές της.

Στο πλαίσιο των σύγχρονων μουσειοπαιδαγωγικών πρακτικών, η ξενάγηση εμπλουτίζεται με μουσικοαφηγηματικές δράσεις, κινητικά παιχνίδια, δραματοποίηση και άλλες βιωματικές δραστηριότητες, ώστε η επίσκεψη για τον μαθητή να εξελιχθεί σε μια μοναδική μουσειακή εμπειρία μέσα από τον συνδυασμό μάθησης και ψυχαγωγίας.

Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα τρία νέα μας προγράμματα: 

  1. «Τα Παραμύθια του Hoffman»:όπου θα ανακαλύψουν τον κόσμο της

μουσικής και του θεάτρου σε ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το έργο του ομώνυμου συγγραφέα μέσα από αφηγηματικές δράσεις και δραματοποίηση. 

2.«Όταν τα γλυπτά ζωντανεύουν»: όπου θα αλληλεπιδράσουν με τα γλυπτά της συλλογής του Γ. Καστριώτη μέσα από κιναισθητικά και σωματικά παιχνίδια. 

3.«Παιχνίδια εξερεύνησης»: όπου θα γίνουν εξερευνητές ολοκληρώνοντας από κοινού μια αποστολή μέσα από διαδοχικές δοκιμασίες στους χώρους των συλλογών που μετατρέπονται σε αίθουσες ανακάλυψης.

 

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται καθημερινά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς) από τις 10:00 έως τις 14:00. Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid19.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 214 4090 155 και 214 4090 156

E-mail κρατήσεων: pinakothikiedu@piraeus.gov.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά: Ξεκινήσαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.