Σε αναστολή τίθενται από το υπουργείο Πολιτισμού οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο εκβιασμών και χρηματισμού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση και ζητούσαν ανταλλάγματα από καταστηματάρχες, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο ή τα πρόστιμα, για παραβάσεις
Σε αναστολή καθηκόντων τίθενται άμεσα με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι υπάλληλοι για τους οποίους η Ελληνική Αστυνομία έστειλε έγγραφο για «ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές».
Οι υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού. Σε αργία τέθηκαν από τον δήμο Αθηναίων και οι δημοτικοί υπάλληλοι που συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για χρηματισμό και εκβιασμούς ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αθήνα,.
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, ιδιώτες και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων –μέλη εγκληματικής οργάνωσης– που φέρονται να ζητούσαν ανταλλάγματα από καταστηματάρχες, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο ή τα πρόστιμα, για παραβάσεις. Ο «τζίρος» τους ξεπερνάει, τις 700.000 ευρώ ανά έτος.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Επεισοδιακή η έναρξη της δίκης των 12 ανηλίκων για τον ομαδικό βιασμού 15χρονου

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News