ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αδιαφόρησαν για την καταγγελία της γειτόνισσας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Δραστικά μέτρα πήρε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το άγριο έγκλημα στη Δάφνη για τους αστυνομικούς που δεν πήραν σοβαρά την καταγγελία της γειτόνισσας του ζευγαριού 19 μέρες πριν γίνει η δολοφονία της 30χρονης γυναίκας. Και γι’ αυτό τους έθεσε σε διαθεσιμότητα.
«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.
Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:
«Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.
Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.
Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.
Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Έξι 15χρονοι συνελήφθησαν για βιασμό συνομίληκου αγοριού

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News