Σε δομή ανηλίκων στην Αθήνα βρέθηκε ο 4χρονος που αγνοούνταν από τον περασμένο Δεκέμβριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είχε μεταφερθεί εκεί από το παιδιατρικό νοσοκομείο όπου είχε οδηγηθεί για προληπτικές εξετάσεις, ενώ αναζητούνταν οι γονείς του
Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της εξαφάνισης του 4χρονου Ευγένιου Τουλμπουρέ, ο οποίος αγνοούνταν από τον Δεκέμβριο του 2022 και μετά την ενεργοποίηση μόλις χθες 17 Μαΐου του Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο ανήλικος βρέθηκε να φιλοξενείται σε δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας για παιδιά στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού», στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022, άνδρας πιθανόν ρουμανικής καταγωγής παρέδωσε το παιδί στις Αστυνομικές Αρχές. Ακολούθως, κατόπιν εισαγγελικής εντολής το παιδί μεταφέρθηκε σε εφημερεύον Παιδιατρικό Νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, οι Αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούσαν έρευνα για την αναζήτηση της οικογένειάς του. Μετά από ένα χρονικό διάστημα παραμονής του παιδιού στο Νοσοκομείο και καθώς συνεχιζόταν η έρευνα για την εύρεση της οικογένειάς του, ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας παιδιών.
Μεγάλη υπήρξε η συνεισφορά της ενεργοποίησης του μηχανισμού «Amber Αlert», που είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης/Απαγωγής Ανηλίκων. Μέσω της δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυ παιδιού, άτομα του προσωπικού του χώρου κοινωνικής φροντίδας, τον αναγνώρισαν και άμεσα ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 που λειτουργεί το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ανήλικος λήστεψε μικροβιολογικό εργαστήριο στην Ανδραβίδα

Newsroom | Pireas News