Σε δύο στρατόπεδα το Μαξίμου για τον Γεραπετρίτη

Σε δύο στρατόπεδα το Μαξίμου για τον Γεραπετρίτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η περίεργη επιρροή που ασκεί ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται ότι πλέον δεν μπορεί να τον κρατήσει στο απυρόβλητο. Και μιλάμε για το μέγαρο Μαξίμου, αφού στην κοινοβουλευτική ομάδα εδώ και αρκετό καιρό η πλειοψηφία των βουλευτών τον θεωρεί «μεγάλη ζημιά» για το κόμμα.

Δείτε ακόμα:  Νικόλαος Μανωλάκος: «Αποκλεισμός, των ατόμων με έλλειψη όρασης, από τις τραπεζικές συναλλαγές»

Η αλήθεια είναι ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι τόσο την παρουσία του Γεραπετρίτη στην κυβέρνηση, αλλά ιδιαίτερα την επιρροή του στον πρωθυπουργό.

Τον θεωρούσαν άνθρωπο του «συστήματος Σημίτη» και όταν ο υπουργός επικρατείας έκανε τις ανεκδιήγητες δηλώσεις για τα έξι μίλια και τις μονάδες εντατικής θεραπείας, η δυσαρέσκεια της κοινοβουλευτικής ομάδας έφτασε μέχρι τις πόρτες του Μαξίμου.

Μετά τις εξελίξεις όμως με την υπόθεση Φουρθιώτη, η αμφισβήτηση έχει μπει και μέσα στο μέγαρο. Ειδικά από τη στιγμή που είναι βέβαιο ότι το σκάνδαλο με την φύλαξη του παρουσιαστή δεν πέρασε από το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δεν γνώριζε το παραμικρό για το τι συνέβαινε με τις ντροπιαστικές αυτές εξελίξεις.

Δείτε ακόμα:  Νίκος Μανωλάκος: Γελεμπουρδέζοι, Παυσανίες και Νενέκοι!

Αντίθετα, η φημολογία που ξεκίνησε από φιλοκυβερνητική εφημερίδα και θέλει τον Γεραπετρίτη να είναι ο άνθρωπος που «προωθούσε» τα «αιτήματα» Φουρθιώτη, έβαλε τέλος στην ασυλία του υπουργού από το ευρύτερο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Άπαντες όμως υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος καλύπτει πλήρως τον υπουργό του, χωρίς οι υπόλοιποι συνεργάτες του Μαξίμου να αντιλαμβάνονται ακριβώς το «γιατί».

newsbreak.gr

Newsroom | Pireas News