Σε κλοιό κακοκαιρίας μπαίνει η χώρα – Τι θα συμβεί στην Αττική

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τους χάρτες με τα τελευταία στοιχεία
Στα τελευταία δεδομένα για την εξέλιξη της κακοκαιρίας αναφέρεται το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο βροχές σημειώνονται έως το πρωί της Τρίτης 01/02 στα δυτικά τμήματα της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προγνώσεις για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Κατηγορίας 3 ως προς το Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).
Στην Εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου φαίνονται χαρακτηριστικά χρωματισμένα τα ψυχρότερα και υψηλοτέρα νέφη που σχετίζονται με τα μέτωπα του βαρομετρικού χαμηλού που επηρεάζει τη χώρα μας.
Κατά το υπόλοιπο της Τρίτης 01/02 αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς και καταιγίδες κατά κύριο λόγο σε Θράκη, Στερεά, Πελοπόννησο, και νησιωτικές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία και σε ορεινές περιοχές των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών θα συνεχιστούν και κατά το υπόλοιπο της ημέρας. Τα φαινόμενα στη Θράκη από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά.

Όσον αφορά τα 2 μεγάλα αστικά κέντρα, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις μικρής έως μέτριας έντασης και χιόνι ή χιονόνερο μόνο στα ορεινά του νομού, ενώ στην Αττική από το μεσημέρι οι βροχές αναμένεται να ενταθούν και να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.

Οι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 5 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 έως 12 βαθμούς στα βόρεια και τους 14 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.
Στους χάρτες παρουσιάζεται ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τρίτης 01/02 αντίστοιχα.

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ – Πυροβολισμοί έξω από φούρνο, αναφορές για τραυματία

Την Τετάρτη 02/02 αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας ενώ βροχές θα σημειωθούν στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα παράκτια της Θράκης, στην Ανατολική Στερεά, στη Πελοπόννησο, και στις νησιωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν σε Θράκη, Αιγαίο και Κρήτη. Οι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Newsroom | Pireas News