Σε κλοιό ζέστης με 39 βαθμούς Κελσίου και σήμερα Δευτέρα η χώρα – Πότε θα δροσίσει

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και μπόρες
Σε κλοιό ζέστης αλλά με λιγότερο αέρα συγκριτικά με τις τελευταίες ημέρες εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.
Ειδικότερα, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα από το πρωί και μόνο στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές το μεσημέρι. Τοπικές βροχές και μπόρες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ορεινά, κυρίως στη δυτική και στη κεντρική Μακεδονία, αλλά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι περιορισμένης έκτασης. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος σχεδόν παντού.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα κυμανθεί κοντά στους 37-38 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, τοπικά σε περιοχές της ανατολικής χώρας και 39. Και στο Αιγαίο, 30 στις Κυκλάδες, έως 35 στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και έως 37 οι μέγιστες στη νότια Κρήτη. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα, στο Ιόνιο βόρειοι 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 με 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και Πελοποννήσου.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και στη νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη
Γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους αραιές νεφώσεις στα βόρεια οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες την Τετάρτη
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και τοπικές καταιγίδεςτην Πέμπτη
Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στη Μακεδονία και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.
«Ανάσα» δροσιάς την Παρασκευή
Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Δείτε ακόμα:  Προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News