Σε ολονύκτια επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Κάηκε εξοχική κατοικία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη «μάχη» για την κατάσβεση συνδράμουν και εκπαιδευμένοι πυροσβέστες από την Ρουμανία
Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, όπου δεν αποφεύθηκαν οι ζημιές και σε ιδιωτική περιουσία. Μάλιστα, θα είναι σε ολονύκτια επιφυλακή.
Σύμφωνα όσα μεταδόθηκαν στην ΕΡΤ, 130 πυροσβέστες θα παραμείνουν στο Πόρτο Γερμενό όλο το βράδυ υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Νωρίτερα κάηκε εξοχική κατοικία που ήταν στο παραλιακό μέτωπο, κοντά στο σημείο έναρξης της φωτιάς.
Γενικά οι πυροσβέστες σε όλη την επικράτεια θα παραμείνουν ξάγρυπνοι, αφού το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές, ενώ πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος φωτιάς και για αύριο Τετάρτη.
Παράλληλα, για την πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό, ήδη, υπάρχει μια προσαγωγή αλλοδαπού και εξετάζεται αν έχει σχέση με εμπρησμό, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων με αποτέλεσμα να μετατρέψει σε πύρινη κόλαση την περιοχή. Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα με επίγειες και εναέριες δυνάμεις σε πολλά μέτωπα για να την περιορίσει. Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν και Ρουμάνοι πυροσβέστες.
Υπάρχουν κι άλλα πύρινα μέτωπα στην χώρα, αλλά τουλάχιστον οι δυνάμεις κατάσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν εκείνες σε Κορινθία και Αχαΐα, όμως ανησυχία υπάρχει και για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Τζια.
Σίγουρα ούτε το σημερινό βράδυ θα είναι εύκολο για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και για τους κατοίκους των περιοχών που καίνε οι φλόγες.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  «Καμπανάκι» από την ΕΜΥ – Έρχεται επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και κεραυνούς

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News