Σε ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων επεκτείνεται η ηλεκτρονική αίτηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέχρι σήμερα την δυνατότητα αυτή είχαν μόνο οι ασφαλισμένοι στο τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Επεκτείνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθένειας και για τους ασφαλισμένους των τέως φορέων ΤΑΞΥ, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ-ΤΥΔΑ, ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, ΕΤΑΑ – ΤΥΔΘ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (ΤΑΙΣΥΤ, ΤΣΕΥΠ, ΤΑΤΤΑ), καθώς και για Ευρωπαίους Πολίτες και Πολίτες Τρίτων Χωρών.
Υπενθυμίζεται πως έως τώρα την δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής του αιτήματος ασθένειας είχαν οι ασφαλισμένοι του τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ο ΕΦΚΑ, «με την επέκταση της ηλεκτρονικής αυτής υπηρεσίας καταργείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες του φορέα και εξαλείφεται η πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία ενώ διεκπεραιώνονται αιτήματα πληρωμών των επιδομάτων γρηγορότερα στους δικαιούχους», προσθέτοντας ότι «παράλληλα, απελευθερώνονται χιλιάδες ανθρωποώρες και αφαιρείται ένα σημαντικό διοικητικό βάρος για τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ».
Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής χορήγησης επιδόματος ασθενείας (https://www.efka.gov.gr/el/epidoma) είναι διαθέσιμη στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr και στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr), στην ενότητα: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κάνοντας χρήση των κωδικών Taxisnet.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Οι τραπεζικές πρακτικές ήταν ο τομέας με τις περισσότερες καταγγελίες το 2022 σύμφωνα με την ΓΣΕΕ

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News