Σε πρόγραμμα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας ο 29χρονος που ξυλοκόπησε τη σύζυγό του επειδή βρήκε δουλειά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι δύο πλευρές υπέβαλαν κοινό αίτημα για ποινική διαμεσολάβηση και έκδοση συναινετικού διαζυγίου
Κοινό αίτημα για να εκκινήσει η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης (Ν.3500/2006) κατέθεσαν σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι δύο συνήγοροι της υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας, με θύμα μια 31χρονη, εναντίον της οποίας χειροδίκησε ο 29χρονος σύζυγός της, όταν του ανακοίνωσε, ότι βρήκε δουλειά.
Παράλληλα με τη διαδικασία αυτή, οι δύο σύζυγοι – γονείς τριών μικρών παιδιών – φαίνεται να συμφώνησαν, να προχωρήσουν και τη διαδικασία έκδοσης συναινετικού διαζυγίου. Ο 29χρονος κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου με τις κατηγορίες της απλής σωματικής βλάβης, απειλής και εξύβρισης.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ωστόσο δεν ξεκίνησε καν, καθώς οι δύο συνήγοροι κατέθεσαν αίτημα για ποινική διαμεσολάβηση, που έγινε δεκτό από το Δικαστήριο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, αφού παρέμενε κρατούμενος από την περασμένη Τρίτη, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει εκτός οικογενειακής κατοικίας και εντός 15νθημέρου θα ενταχθεί και θα ξεκινήσει να παρακολουθεί ειδικό συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου.
Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν από πλευράς του οι προϋποθέσεις ένταξης στη διαδικασία ποινικής διαμεσολάβησης, εντός του προκαθορισμένου διαστήματος των 15 ημερών, η υπόθεση παίρνει και πάλι τη δικαστική οδό, με τον προσδιορισμό τακτικής δικασίμου.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Σε εξέλιξη πυρκαγιά στo Κιλκίς

Newsroom | Pireas News