Σε πύρινο κλοιό για 8η ημέρα η Ρόδος – Μαίνονται για 3η ημέρα τα μέτωπα στην Κέρκυρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην τοποθεσία Αγίου Γεωργίου στο νησί των Ιπποτών κάτοικοι εντόπισαν ύποπτο να κρατάει μπιτόνι με βενζίνη
Σε πύρινο κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται για 8η συνεχόμενη ημέρα η Ρόδος, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει ακόμη να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, που μαίνεται ανεξέλεγκτη.
Μηνύματα του 112 κάλεσαν από το πρωί της Τρίτης σε εκκένωση τους κατοίκους στην περιοχή Βάτι, με τη φωτιά να επεκτείνεται το απόγευμα προς τον οικισμό Γεννάδι, από όπου κάτοικοι και επισκέπτες έχουν ήδη απομακρυνθεί. Στο χωριό Μαλώνα γίνονται ακόμα υπεράνθρωπες προσπάθειες να σωθούν περιουσίες, ενώ στην τοποθεσία του Αγίου Γεωργίου άτομα εντόπισαν έναν ύποπτο να κρατά μπιτόνι με βενζίνι και κάλεσαν την αστυνομία.
Στο Γεννάδι η φωτιά καίει 1 χλμ. πάνω από τον οικισμό, ενώ κοντά υπάρχει υποσταθμός της ΔΕΗ, με τις ομάδες να προσπαθούν αν μην πλησιάσει εκεί η φωτιά. Στο χωριό πλέον δεν υπάρχει φωτιά, ωστόσο ο αέρας μπορεί να αλλάξει τα πάντα πολύ εύκολα. Στο νησί επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 55 υδροφόρα οχήματα, ενώ όσο το φως της ημέρας το επιτρέπει, στον αέρα βρίσκονται εννέα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων επιχειρούν πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα από δέκα χώρες και αργά το βράδυ αναμενόταν η άφιξη 38 πυροσβεστών με 14 οχήματα από την Σερβία.
Κάηκαν σπίτια στις Λούτσες στην Κέρκυρα – Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Περίθεια και Λαύκι
Την ίδια ώρα, για τρίτο 24ωρο συνεχίζει να καίγεται η Κέρκυρα, με τις φλόγες να κυκλώνουν οικισμούς και να γλύφουν τις αυλές σπιτιών. Τα κύρια μέτωπα μαίνονται στα χωριά Λούτσες, Παλιά Περίθεια και Λαύκι. Οι εκκενώσεις στο χωριό Λούτσες ξεκίνησαν πριν καν σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Οι πύρινες γλώσσες έφθασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν πραγματική μάχη, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να προωθήσει τους πολίτες σε δύο ξενοδοχεία και μία αίθουσα στο Δημαρχείο.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά σε δασική έκταση στη Φθιώτιδα

Στο δεύτερο μέτωπο, στα δυτικά του όρους Παντοκράτορας, οι φλόγες πλησίασαν το χωριό Λαύκι, ενώ οι κάτοικοι ανήσυχοι έβλεπαν τον αέρα να δυναμώνει. Λίγη ώρα αργότερα νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Καλαμάκι και Απραός, για εκκένωση προς το νέο λιμάνι Κασσιόπης. Την ίδια ώρα, στο σχολείο της Κασσιόπης ελικόπτερο έκανε συνεχείς ρίψεις, καθώς οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των εθελοντών.
Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και στην παραλία Απραός. Αφού οι φλόγες κατέκαψαν μια έκταση χιλιομέτρων, η φωτιά έσβησε, όταν έφθασε στη θάλασσα.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News