ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Σιγκαπούρη: Ο παγκόσμιος ηγέτης στις κρουαζιέρες

Σιγκαπούρη: Ο παγκόσμιος ηγέτης στις κρουαζιέρες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η τουριστική βιομηχανία της έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία, με τον αριθμό των επισκεπτών να καταγράφει βουτιά σχεδόν 86%

Η Σιγκαπούρη αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή στο ένα τρίτο των κρουαζιέρων παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουριστικός της οργανισμός, χάρη στη θεαματική επιτυχία των «κρουαζιέρων χωρίς προορισμό» σε μια περίοδο κρίσης για τον παγκόσμιο κλάδο.

Σε πολλά μέρη του κόσμου δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι κρουαζιέρες μετά το πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού, με κάποιες από τις πρώτες μεγάλες εστίες να εντοπίζονται σε κρουαζιερόπλοια.

Η πόλη-κράτος ξεκίνησε τα λεγόμενα «κυκλικά ταξίδια» σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια τον Νοέμβριο, τα οποία δεν έχουν κάποιο προορισμό και διαρκούν λίγες μόνο ημέρες. Η Σιγκαπούρη καταγράφει από πέρυσι σχετικά λίγα εγχώρια κρούσματα COVID-19.

Οι κρουαζιέρες της Σιγκαπούρης είναι διαθέσιμες μόνο για τους 5,7 εκατ. κατοίκους της, που δεν μπορούν να βγουν έξω από τη μικροσκοπική τους χώρα για λόγους αναψυχής και έχουν αρκεστεί αντ’ αυτού σε δραστηριότητες όπως ‘διακοπές στο σπίτι’ ακόμα και κάμπινγκ σε εσωτερικούς χώρους.

Οι κρουαζιέρες είχαν περίπου 120.000 επιβάτες, σύμφωνα με το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης (STB), και έγιναν με μικρότερη δυναμικότητα καθώς και με τη τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Από τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι κάποιες κρουαζιέρες από την Καραϊβική, ενώ τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών διατηρούν τους αυστηρούς περιορισμούς σε ό,τι αφορά την επανέναρξη κρουαζιέρων από τις ΗΠΑ.

Κάποιες εταιρίες δραστηριοποιούνται σε μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και του Νότιου Ειρηνικού, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association).

Η Royal Caribbean ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι παρατείνει έως τον Οκτώβριο τη σεζόν στη Σιγκαπούρη για το πλοίο της ‘Quantum of the Seas’ λόγω «πολύ μεγάλης ζήτησης».

Δείτε ακόμα:  Προφήτης Ηλίας: Ο λόγος που οι εκκλησίες του βρίσκονται πάντα στο πιο ψηλό σημείο

Η Genting Cruise Lines και η Royal Caribbean ξεκίνησαν τις πιλοτικές τους κρουαζιέρες στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του STB Κιθ Ταν δήλωσε ότι η Σιγκαπούρη δεν αναμένει να διατηρήσει για πολύ την ηγετική θέση στις κρουαζιέρες.

«Τους επόμενους λίγες μήνες, σίγουρα πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχιση των δραστηριοτήτων κρουαζιέρας στην Καραϊβική καθώς και στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Ταν σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η τουριστική βιομηχανία της Σιγκαπούρης έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία, με τον αριθμό των επισκεπτών να καταγράφει βουτιά σχεδόν 86% στα 2,7 εκατ. πέρυσι.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News