Σωφρονιστικός υπάλληλος πήρε 1.000 ευρώ για να εισάγει κινητό στη φυλακή

Σωφρονιστικός υπάλληλος πήρε 1.000 ευρώ για να εισάγει κινητό στη φυλακή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο 61χρονος προσφέρθηκε να προμηθεύσει σε αλλοδαπό κρατούμενο ναρκωτικά, αλκοόλ ή τηλέφωνο

Ένας 61χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που υπηρετεί σε Κατάστημα Κράτησης στην Κεντρική Ελλάδα, συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Ο επίορκος υπάλληλος, σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία, προσέγγισε αλλοδαπό κρατούμενο γνωστοποιώντας του την πρόθεσή του να του προμηθεύσει εντός της φυλακής για λογαριασμό του, χασίς, αλκοόλ ή κινητό τηλέφωνο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο κρατούμενος ενημέρωσε τις Αρχές και στη συνέχεια αιτήθηκε παράνομη εισαγωγή κινητού τηλεφώνου από τον 61χρονο έναντι 1.000 ευρώ, αντί 1.500 που αρχικά του είχε απαιτήσει ο 61χρονος. Η συμφωνία έκλεισε και ο σωφρονιστικός υπάλληλος έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον αλλοδαπό κρατούμενο.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης εκδόθηκαν ειδικές ανακριτικές πράξεις, ενώ η σύλληψη του σωφρονιστικού υπαλλήλου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ελεγχόμενης συναλλαγής, που έγινε στο τοπικό ΚΤΕΛ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία παρέδωσε αστυνομικός της Υπηρεσίας.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Τα θέματα των τριών σημερινών μαθημάτων των ΕΠΑΛ

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News