Σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Αγιάς Χανίων επιχείρησε να εισάγει κινητά τηλέφωνα σε ποινικούς κρατούμενους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο 27χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή από τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης
Συνελήφθη 27χρονος υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αγιάς Χανίων, όταν διαπιστώθηκε ότι προσπάθησε να εισάγει στη φυλακή κινητά τηλέφωνα, αφήνοντας τα σε σημείο, από όπου θα τα παραλάμβαναν ποινικοί κρατούμενοι.
Ο 27χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή και στον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαΐου εντολή και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης, Παναγιώτης Σταφυλαράκης, είπε πως «πρόκειται για μία υπόθεση που μας θύμωσε, απογοήτευσε και μας στεναχώρησε. Το συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν στην Εξωτερική Φρουρά το τελευταίο διάστημα των επτά μηνών. Πριν υπηρετούσε ως εσωτερικός σωφρονιστικός υπάλληλος. Ως υπηρεσία δεν έχουμε δώσει δικαιώματα και νιώθουμε από τη μία άβολα με αυτό που συνέβη κι από την άλλη τυχεροί που τον εντοπίσαμε και παραδόθηκε στη δικαιοσύνη».
Ο κ. Σταφυλαράκης είπε, ότι τέτοιες πράξεις είναι πολύ επικίνδυνες για τους συναδέλφους του, διότι μπορεί κατά τη μεταφορά κρατουμένων, είτε σε δικαστήριο, είτε σε νοσοκομείο που εκτελούν οι υπηρετούντες στην Εξωτερική Φρουρά, ένας επίορκος φρουρός να δημιουργήσει πρόβλημα σε συναδέλφους του ή ακόμα και σε κρατούμενους. Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε η Ένωση, αναφέρεται: «Είναι η πρώτη και θέλουμε να πιστεύουμε η τελευταία περίπτωση που “συνάδελφος” προδίδει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και του νόμου και σαν Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης Ν. Χανίων επιθυμούμε την παραδειγματική τιμωρία του για την παράβαση της αποστολής που του είχε αναθέσει η Πολιτεία και για την σπίλωση της τιμής και της υπόληψης των συναδέρφων και της υπηρεσίας μας».

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι στη Γλυφάδα για ληστείες σε βάρος 14χρονων

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News