Σοκάρει όσα λέει η θείας της για την κατάσταση του κοριτσιού και οι καταγγελίες για τις έρευνες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Φοράει όλη την ώρα μία κουκούλα φοβάται να βγει έξω» – «Ο Μίχος έχει εξαφανίσει ένα κινητό με στοιχεία ανδρών»
Σοκ προκαλεί η μαρτυρία της θείας της 12χρονης, που μίλησε πρώτη και ξετύλιξε το κουβάρι του Κολωνού για το μαρτύριο της ανιψιάς της, που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας, για την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται το κορίτσι, αλλά και για την παντελή αδιαφορία της Πολιτείας, αλλά και του «Χαμόγελου του Παιδιού», όπου φιλοξενήθηκε, να του παράσχουν ψυχολογική βοήθεια με παιδοψυχολόγο.
Η θεία της 12χρόνης από την Λευκάδα, που την φιλοξενεί, αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Live News: «Φοράει όλη την ώρα μία κουκούλα, φοβάται να βγει έξω και στο “Χαμόγελο” 2 μήνες αρνιότανε να βγει έξω. Αυτό που είδα εγώ το βράδυ, γιατί μου έκανε και πυρετό και δεν το περίμενα τόσο, καταλάβατε, γιατί εδώ πάντα χαιρότανε, όταν ερχότανε. Δεν περίμενα τόσο τραγική κατάσταση. “Δεν μπορώ θεία να κοιμηθώ, βλέπω συνέχεια αυτόν μπροστά μου, θέλω την μαμά” λέει».
«Εγώ την είχα και το Πάσχα εδώ, την είχα ένα μήνα, δεν κατάλαβε ο νονός, ο φίλος μου, κανένας μας, τίποτα, βλέπαμε ένα κανονικό παιδί, το οποίο βέβαια επειδή μπήκε στην εφηβεία και τώρα αδιαθέτησε η μικρή, λέγαμε ίσως να έχει λίγο παραπάνω νεύρα. Όταν είδα τα βίντεο εγώ, σκεφτείτε ψυχολογικά, δηλαδή ήμουνα 3 μέρες, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, έβλεπα εγώ εφιάλτες και τι έβλεπα» αναφέρει η γυναίκα στην εκπομπή.
Η θεία της 12χρόνης είναι το πρόσωπο που βοήθησε να αποκαλυφθεί η φρικτή υπόθεση και σήμερα αυτή που βοηθά την μικρή να σταθεί όρθια, καθώς την έχει στο πλευρό της. «Δεν είναι και μόνο αυτό το παιδί, είναι όλα τα παιδιά, είναι και τα μωρά, είναι και τα άλλα τα παιδιά και τα μεγάλα, όλα υποφέρουνε από αυτό το πράγμα. Είναι δυνατόν να συλλαμβάνεις μία μάνα πάμπτωχη; Δηλαδή τι φοβόσουνα; Να πάει που; Στην Αυστραλία; Δεν θα άφηνε ποτέ τα παιδιά της, γιατί έχει τρέλα με τα παιδιά» συμπληρώνει.
Πώς ξεκίνησαν όλα
Στην αποκλειστική της συνέντευξη στο Live News μιλάει για την στιγμή της αποκάλυψης από όπου ξεκίνησαν όλα. Η θεία της 12χρονης δήλωσε: «Εγώ έβλεπα, ας πούμε, της έλεγα “είμαστε διακοπές”, το έλεγα όμως πολύ χαλαρά, δεν καταλάβαινα κάτι άλλο “είμαστε διακοπές, γιατί είσαι συνέχεια στο τηλέφωνο;”. “Παίζω θεία παιχνίδια, παίζω παιχνίδια” και κάποια στιγμή απλώς κράταγε, γιατί ήταν ένα σπασμένο τηλέφωνο, τα κράταγε και τα δύο στα χέρια της, της το έκανα τελείως για πλάκα δηλαδή, τα τραβάω από τα χέρια μου έτσι, ότι “αμάν ρε με αυτά τα τηλέφωνα” και εκεί είδα την αντίδραση του παιδιού. Είδα πανικό είδα φόβο».
Σε ερώτηση αν όλα ξεκίνησαν από το βλέμμα του παιδιού εκείνη την ώρα, η θεία της λέει: «Από την αντίδραση και ότι μου κλείδωσε το τηλέφωνο, όπως το πήρα εγώ στο χέρι μου, σηκώθηκε απότομα, ενώ βλέπω εγώ αυτουνού το μήνυμα, μου το κλειδώνει. Εκεί έγινε όλο αυτό».
«Η μικρή είναι ακόμα σε σοκ και κλαίει όλη μέρα» λέει στην συνέντευξη και τονίζει πόσο έχει ανάγκη για στήριξη από ειδικούς η 12χρονη, καθώς ως τώρα η στήριξη που έχει από ψυχολόγους είναι ανύπαρκτη. «Εμείς δεν έχουμε κανέναν ψυχολόγο και καμία υποστήριξη…» λέει και καταγγέλλει επίσης: «Και εμείς δεν έχουμε κανέναν ψυχολόγο και καμία υποστήριξη, να μας πουν έστω πως θα φερθούμε. Είναι τραγικό αυτό, το ότι έχει αφεθεί ένα παιδί σ΄ αυτή την κατάσταση και να ξέρει κιόλας. Μιλάει τώρα με την μαμά της, με παίρνει εμένα τηλέφωνο, αλλά δεν διανοείστε τώρα, δεν μπορώ να σας το εξηγήσω».
«Και εμείς τα ίδια και ενώ το έλεγαν στα κανάλια, ότι έχει ψυχολόγο, έλεγα “τι λένε παναγία μου, τι λένε” και ξέρετε ποια ήταν η απάντηση τους και τι είπανε στην εισαγγελέα, γιατί η εισαγγελέας ήταν φοβερή και σαν άνθρωπος είχε μείνει άναυδη, όταν της είπα, ότι το παιδί δεν έχει ψυχολογική υποστήριξη, τους πήρε η ίδια τηλέφωνο, της είπαν, ότι δεν μπορούσανε από τον νόμο, γιατί λέει το παιδί για να δίνει τις καταθέσεις, θα έπρεπε να είναι ανέπαφο λέει από ψυχολογική υποστήριξη. Να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο δηλαδή. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα».
H οικογένεια με τα οκτώ παιδιά είναι σε άθλια κατάσταση. Όσο για την μικρή έχει ενοχές για την μητέρα της. Η θεία της 12χρονης προσθέτει: «Να ξέρουνε τα παιδιά, ότι η μάνα τους είναι έξω, ότι μπορεί να έρθει να τα δει, ας της έχει αφαιρεθεί τώρα για 3 μήνες, μέχρι να δούμε το δικαστήριο, απλώς είναι αλλιώς η ψυχολογία του παιδιού, να ξέρει ότι η μάνα του δεν είναι στην φυλακή και πόσο μάλλον όταν νιώθει υπεύθυνο αυτό το παιδί, για αυτό που συμβαίνει».
Οι ενοχές που νιώθει η 12χρονη
«Δεν διανοείστε τώρα. Εγώ νόμιζα, ότι τώρα εντάξει, θα τα καταφέρουμε. Δεν κοιμάται. Το βράδυ δεν υπάρχει ύπνος. Έρχεται μαζί μου στο κρεβάτι μου, κλαίει συνέχεια, της λέω “αγάπη μου”, προσπαθώ να της μιλήσω. Χάλια σας λέω, δεν κοιμάται, εγώ προσπαθώ συνέχεια να της πω, ότι η μαμά θα βγει, έχουνε κάνει λάθος από την αστυνομία, βλέπει εφιάλτες συνέχεια με αυτό τον άνθρωπο. Τι να σας πω τώρα. Σε όλα τα παιδιά, σε όλα τα παιδιά, απλά αυτό είναι ακόμα περισσότερο, επειδή έχει το βάρος πάνω της, ότι φταίει αυτή που είναι η μαμά της εκεί» αναφέρει περιγράφοντας τις ενοχές που νιώθει η 12χρονη. Τώρα η θεία έχει αναλάβει την 12χρόνη αλλά και ακόμα ένα αδερφάκι της και όπως λέει, θα της δώσει όλα για να ξεχάσει τα πάντα.

Δείτε ακόμα:  Προφυλακιστέος ο 43χρονος που κατηγορείται για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων

«Ο Μίχος έχει εξαφανίσει ένα κινητό με στοιχεία ανδρών»
Η θεία της 12χρονης αναφέρθηκε και στα κινητά που είχε στην διάθεσή του ο Ηλίας Μίχος: «To τηλέφωνο που είχε τα περισσότερα στοιχεία αυτός, δεν του το βρήκανε. Γιατί όταν ένα μήνα τον αφήνεις έξω, ενώ εμείς τον είχαμε προειδοποιήσει, χωρίς να γνωρίζουμε βέβαια τι έπρεπε να γίνει, επάνω στην σύγχυση, το εξαφάνισε αυτό το τηλέφωνο, που έκανε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, που πήγαινε το παιδί στα σπίτια».
Η ίδια δηλώνει βέβαιη ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω, υπάρχουν και άλλοι μάλλον, για να μην πω πάρα πολλοί, οι οποίοι δεν έχει γίνει τίποτα με αυτούς. Το τηλέφωνο του με τις τηλεφωνικές και αυτό θα ήθελα να μάθω από κάποιον ειδικό, από τις τηλεφωνικές δεν μπορούν να βρούνε αυτά τα πράγματα χωρίς τηλέφωνο; Χωρίς συσκευή; Το παιδί ήξερε ακριβώς τα τηλέφωνα του, λείπει λέει ένα τηλέφωνο, που δεν του βρήκανε, το οποίο μ’ αυτούς μιλούσε που πήγαινε στα σπίτια, αν δεν βρούνε λοιπόν αυτό το τηλέφωνο ή αν δεν μπορεί η τηλεφωνική, γιατί δεν ξέρω τι γίνεται με αυτά, να βρει χωρίς συσκευή με ποιους μιλούσε ο κύριος, δεν θα βρει ποτέ αυτούς που πήγανε στα σπίτια. Δυστυχώς για εμένα, δυστυχώς, για το παιδί, για όλους».
Επιμένει δε, ότι «υπάρχουν και άλλα άτομα, υπάρχουν και άλλα άτομα, σε ένα τηλέφωνο που βρήκανε της μικρής, που ήταν σπασμένο, η μικρή μου είπε ότι “εκεί θεία υπάρχουν και άλλοι” και λέει είχε κάνει δύο φορές επαναφορά και της είπανε από την αστυνομία, ότι δεν μπορούν ίσως να βρούνε τα στοιχεία. Έναν hacker να βάλεις, θα στα βρει όλα και επαναφορά να έχεις κάνει, δεν μπορεί να χάνονται όλα. Είχε κάνει λέει δύο φορές επαναφορά και ότι υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα σε εκείνο το τηλέφωνο».
«Εγώ θέλω ειλικρινά σας μιλάω, να πιαστεί και ο τελευταίος, δεν θέλω να την γλιτώσει κανείς από αυτό το πράγμα. Θέλω να πάρουν αυτό που τους αξίζει, όπως καταστρέψανε εμένα, το παιδί, να καταστραφεί όλη τους η ζωή, να μην μπορούν να ξανακυκλοφορήσουν έξω και όχι να φοβάται το παιδί και να είναι με τις κουκούλες για να βγει έξω» λέει κλείνοντας.

Δείτε ακόμα:  Πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή στα Καλάβρυτα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News