Σοβαρά εγκαύματα σε 4χρονη από θαλάσσια ανεμώνη σε παραλία της Φθιώτιδα – Το παιδί ούρλιαζε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τσίμπημα της θαλάσσιας ανεμώνης προκαλεί έντονο πόνο και κνησμό
Απίστευτη περιπέτεια πέρασε μια οικογένεια από την Φθιώτιδα, η οποία πήγε να απολαύσει το θαλάσσιο μπάνιο της, την περασμένη Κυριακή, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας. Το 4 χρονών κοριτσάκι τους κάθισε πάνω σε μια «θαλάσσια ανεμώνη» την ώρα που έπαιζε δίπλα στο νερό.
«Το κοριτσάκι μας ούρλιαξε από τον πόνο και αμέσως τρέξαμε κοντά της χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί», περιγράφει την άσχημη εμπειρία της η κα Κατερίνα, μητέρα της 4χρονης στο lamiareport.
«Τέσσερις ακόμη άνθρωποι που άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό, άλλος σε μικρότερο που τους είχε τσιμπήσει ανεμώνη, μας εξήγησαν τι είχε πάθει το κορίτσι. Απομακρύναμε τα υπολείμματα από τα πλοκάμια και αμέσως της δώσαμε κορτιζόνη», συμπλήρωσε η μητέρα που σε συνεννόηση με την παιδίατρο της χορήγησε αντισταμινικό και πλέον χρησιμοποιούν και κορτιζονούχα αλοιφή.

«Η θεραπεία λόγω της έκτασης του οιδήματος θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να μείνει μακριά από τον ήλιο όλο αυτό το διάστημα για να μη μείνει σημάδι», είπε.

Τι είναι η θαλάσσια ανεμώνη
Η μητέρα της μικρής η κα Κατερίνα, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την συγκεκριμένη εμπειρία της προκειμένου να μας επιστήσει την προσοχή σε κάτι που φαινομενικά μοιάζει αθώο!
Η θαλάσσια ανεμώνη είναι σαρκοφάγο ζώο και όχι φυτό, η ομοιότητα του όμως με λουλούδι που προσομοιάζει με τα χρώματα της ανεμώνης, του έχουν δώσει το συγκεκριμένο όνομα.
Το τσίμπημα της θαλάσσιας ανεμώνης προκαλεί έντονο πόνο και κνησμό. Προκαλεί επίσης χαρακτηριστικό δερματικό εξάνθημα, που μοιάζει με έγκαυμα, εξαιτίας του δηλητηρίου που φέρει για να ναρκώνει τα θύματά της.

Δείτε ακόμα:  Από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου θα αυξηθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα έως το τέλος του αιώνα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News