Σπείρα διακινούσε σε κάβες και καταστήματα ποτά «μπόμπες» ως επώνυμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθησαν πέντε άτομα μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος»
Στην εξιχνίαση υπόθεσης που αφορά παράνομη εισαγωγή και διάθεση λαθραίων αλκοολούχων ποτών, πλαστών ετικετών επωνύμων εταιρειών, αλλά και στην πλήρωση φιαλών με μη κανονικό-νοθευμένο προϊόν, προχώρησε η Αστυνομία σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Κρωπίας πέντε άτομα (3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί), μεταξύ των οποίων και ηγετικό μέλος της ομάδας, καθώς και ένας ακόμα ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την ενδελεχή και πολύμηνη αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020, προέβαιναν στην παράνομη εισαγωγή στη χώρα μας από τη Βουλγαρία αλκοολούχων ποτών, τα οποία αποθήκευαν, επεξεργάζονταν και στη συνέχεια διέθεταν σε κάβες, καταστήματα χονδρικού εμπορίου ποτών και μίνι μάρκετ, στην Αττική και σε άλλες τουριστικές περιοχές.
Για τη διακίνηση των ποτών χρησιμοποιούσαν εικονικά παραστατικά, και διαφορετική περιγραφή εμπορευμάτων, ενώ λάμβαναν ειδικά μέτρα, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής η αποκάλυψη τους από τις διωκτικές αρχές. Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
– Ποσότητα 4.638 φιάλες με επικολλημένες ετικέτες επώνυμων εταιριών,- 9.889 αυτοκόλλητες ετικέτες,- 30 φιάλες διαλύτες,- 95 λίτρα τσίπουρο,- 15 λίτρα τζιν,- 4.638 φιάλες με επικολλημένες ετικέτες επώνυμων εταιριών,- 10 λίτρα ούζο,- 15 λίτρα μαστίχα,- 20 λίτρα τεκίλα,- συνολικό χρηματικό ποσό των 39.495 ευρώ και 485 λέβα Βουλγαρίας,- 4 αυτοκίνητα, 3 φορτηγά και 1 επιβατικό,- 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων,- περίστροφο,- κυνηγετική καραμπίνα,- 57 φυσίγγια- ιδιόχειρες σημειώσεις.
Οι ποσότητες αλκοολούχων ποτών που κατασχέθηκαν, θα παραδοθούν στις Τελωνειακές Αρχές, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Παράλληλα, λήφθηκαν δείγματα από την Χημική Υπηρεσία και παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Από τα στοιχεία της έρευνας και σύμφωνα με το προσωρινό προσδιορισμό της αρμόδιας τελωνειακής Αρχής, οι επιβαρύνσεις από τη διαφυγή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, τελών και χαρτοσήμων, αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 49.955,58 ευρώ. Επιπλέον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις των δικαιούχων σημάτων εταιριών, η ζημία σε βάρος τους ανέρχεται στο ποσό των 157.987,78 ευρώ.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία,-κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της νομοθεσίας περί όπλων, του αγορανομικού κώδικα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής / Β’ Υποδιεύθυνση – Τμήμα Η’ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης.

Δείτε ακόμα:  Εννέα αλλοδαποί συνελήφθησαν στα αεροδρόμια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News