ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Στα 278 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 308 νέες λοιμώξεις αναπνευστικού – Επτά άτομα νοσηλεύονται

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα 278 ανέρχονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και στα 308 τα κρούσματα λοιμώξεων αναπνευστικών στη Θεσσαλία, ενώ 7 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη στην ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς.
Η ενημέρωση έγινε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο πεδίο, έγιναν 13.091 οριστικοποιημένες αιτήσεις στο arogi.gov.gr και 4.428 προσωρινές.
Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων από τα στελέχτη της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Οι καταβολές για ενίσχυση-αποζημίωση της οικοσκεύης, των πρώτων αναγκών και της αρωγής θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες.
Συνεχίζονται ακόμη οι αυτοψίες από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής σε κάθε γωνιά των πληγεισών περιοχών.
Πρόκειται για αυτοψίες που με την ολοκλήρωση του έργου της σημερινής ημέρας θα πλησιάσουν τις 11.000 περιπτώσεις σε 156 κοινότητες σε όλη τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα.
Οι αυτοψίες δε, έχουν αρχίσει και για περιοχές οι οποίες την τελευταία εβδομάδα είχαν ενταχθεί στην αυτοματοποιημένη διαδικασία ώστε να γίνουν και εκεί οι δισταυρώσεις.
Οι καταβολές αποζημιώσεων θα συνεχιστούν σε όλους τους δικαιούχους τις επόμενες ημέρες, τόνισε ο κος Χρήστος Τριαντόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά πως « όλοι όσοι δικαιούνται θα λάβουν τις επόμενες ημέρες, σταδιακά, τις προβλεπόμενες ενισχύσεις».
«Διασταυρώσεις, αυτοψίες και ελέγχους κάνουμε σε όλες τις περιοχές. Είτε προχωρήσαμε στην αυτόματη διαδικασία είτε όχι» πρόσθεσε τονίζοντας πως επ’ αυτού επιθυμεί να είναι ξεκάθαρος.
Έτσι διασφαλίζουμε πως στο τέλος του έργου θα έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση, μόνο όσοι το δικαιούνται, εξήγησε και επισήμανε πως σε ενδεχόμενες ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιοι λάβουν χρήματα χωρίς πράγματι να τα δικαιούνται, ποσά θα επιστραφούν μετά από δισταυρώσεις και συμψηφισμούς, όπως προβλέπει και η σχετική ΚΥΑ.
Την ίδια ώρα, όσον αφορά την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται σε επίπεδο δημόσιας υγείας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανέφερε πως σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός έναντι του τετάνου των πληρωμάτων που επιχειρούν στο πεδίο (Πυροσβέστες, εθελοντές και όποιος άλλος το επιθυμεί).
«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλία, με τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) του ΕΟΔΥ και τις ΤΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας, είναι το μοντέλο που θέλουμε για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Περαιτέρω, αφού ανέφερε ότι 1.300 επισκέφτηκαν τις δομές υγείας στις πληγείσες περιοχές το τελευταίο 24ώρο, ενημέρωσε πως καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.
Συνολικά, έχουν καταγραφεί από την αρχή 278 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 308 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.
Σε ό,τι αφορά το νερό, είπε πως στο Δήμο Κιλελέρ, στην περιοχή της Νίκαιας, είναι κατάλληλο.
Την ίδια ώρα, παρατείνεται έως τις 06:00 της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2023 η δωρεάν διέλευση όλων των οχημάτων από τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από τη Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση αυτού του έκτακτου μέτρου.

Δείτε ακόμα:  Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News