Σταθεροποίηση κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες -Τι αλλάζει στην έκθεση του ΕΟΔΥ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχίζει και μειώνεται ο δείκτης θετικότητας
Aλλαγές αναμένονται σύντομα στην έκθεση του ΕΟΔΥ, ώστε να αποτυπώνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια η επιδημιολογική εικόνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη και τον καθηγητή επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Δημήτρη Παρασκευή.
Έτσι, θα καταγράφεται το ποσοστό των κρουσμάτων των διασωληνωμένων και των νεκρών στο σύνολο των εμβολιασμένων και στο σύνολο των ανεμβολίαστων.
Μάλιστα, δεν θα πρέπει να δίνεται βάση μόνο στον αριθμό κρουσμάτων αλλά και στον δείκτη θετικότητας. Παρά το γεγονός ότι έχουμε πολύ υψηλό αριθμό τεστ ο δείκτης θετικότητας αρχίζει και κατεβαίνει.
Επίσης, παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ήμερες με ελαφρά μείωση.
Το μοντέλο των σχολείων αποδεικνύεται αποτελεσματικό. Όπως προκύπτει από τα στοιχειά, η πιο έγκαιρη διάγνωση (ακόμα και την ίδια μέρα με την εκδήλωση των συμπτωμάτων) γίνεται στα σχολειά και στη συνεχεία μέσα στην οικογένεια. Ο αριθμός των κρουσμάτων στα παιδιά από την έναρξη των σχολείων είναι σταθερός με πτωτικές τάσεις.
Επιπλέον, το 70% των εμβολιασμένων που κολλούν τις τελευταίες ήμερες είναι ηλικίας 18-59 ετών. Αυτό αποδίδεται στην αυξημένη μολυσματικότητα της μετάλλαξης Δέλτα και γι’ αυτό θεωρείται απαραίτητη η τρίτη δόση με την παρέλευση του 6μηνου, προκείμενου οι πολίτες να έχουν ενισχυμένη ανοσοποίηση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, η χωρά μας ακολουθεί τον ορισμό του ΠΟΥ και καταγράφει ως νεκρούς covid όλους όσους έχουν διαγνωστεί θετικοί, χωρίς χρονικό περιορισμό.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα απευθυνθεί στο ECDC με το ερώτημα εάν θα πρέπει να ακολουθείται μια κοινή γραμμή από όλους. Όπως είπε ο κ. Ζαούτης, εάν στην Ελλάδα ακολουθούσαμε το σύστημα καταγραφής του Ηνωμένου Βασιλείου θα καταγράφαμε 20% λιγότερους θανάτους.
4 βασικοί επιβαρυντικοί παράγοντες για θάνατο και σοβαρή νόσηση:
ηλικία,
συνοσηρότητες,
εμβολιασμός,
πόσος καιρός έχει περάσει από τον εμβολιασμό.

Δείτε ακόμα:  Προβλήματα στους δρόμους του Νομού – Ζημιές σε πεζογέφυρα στα Τζουμέρκα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News