Σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας του ΑΠΘ
Σταθεροποιητική παραμένει η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης στις τελευταίες μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.
Όπως φαίνεται, οι ημερήσιες διακυμάνσεις που καταγράφονται για περίπου δύο εβδομάδες, ως μέση τιμή αποτυπώνουν μία σταθεροποίηση του ιικού φορτίου των λυμάτων. Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 2 Μαρτίου και της Πέμπτης 3 Μαρτίου είναι:
– Σταθερή (+3%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 28/02/2022 και της Τρίτης 01/03/2022.
– Οριακά σταθερή (+20%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τέταρτης 23/02/2022 και Πέμπτης 24/02/2022
Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες, που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  «Η Covid-19 μπαίνει σε φάση χρονιότητας – Πλέον θα έχουμε μόνιμα μέτρα»

Newsroom | Pireas News