Στη Θεσσαλονίκη ο Πέτσας – Συσκέψεις με δημάρχους και φορείς για τους εμβολιασμούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Δε μιλάμε για τους αρνητές, οι οποίοι είναι ένα μικρό ποσοστό, αλλά για αυτούς τους ανθρώπους που είναι επιφυλακτικοί»
Σε στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση τους εμβολιαστικού προγράμματος σε αστικά κέντρα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανομοιογένειες μεταξύ των πληθυσμιακών και κοινωνικών ομάδων συμφώνησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας με δημάρχους στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του στην Κεντρική Μακεδονία.
«Θέλω να παρακαλέσω για μια ακόμα φορά όλους τους συμπολίτες μας να αφήσουν στην άκρη τις σειρήνες του ανορθολογισμού, να σπεύσουν να εμβολιαστούν για το καλό το δικό τους, των οικείων τους και για το κοινωνικό σύνολο», δήλωσε ο αν. Υπουργός εξερχόμενος από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα δημαρχεία Αμπελοκήπων και Ευόσμου. Στις συναντήσεις,τον κ. Πέτσα συνόδευσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ενώ συμμετείχαν εκτός από τους δημάρχους Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό, αντιδημάρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι και προϊστάμενοι υπηρεσιών, εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων.
«Συνεργαζόμαστε με τον κόσμο του επιχειρείν, τους εμπορικούς συλλόγους, τους ανθρώπους που εκπροσωπούν τους υγειονομικούς, που εκπροσωπούν διάφορες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και να πείσουμε αυτούς οι οποίοι ακόμη και σήμερα είναι αναβλητικοί ή έλκονται από ανορθολογικές θεωρίες συνωμοσίας. Δε μιλάμε για τους αρνητές, οι οποίοι είναι ένα μικρό ποσοστό, αλλά για αυτούς τους ανθρώπους που είναι επιφυλακτικοί», δήλωσε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας ότι «κατ’ εντολή του πρωθυπουργού έχουμε ένα συγκεκριμένο καθήκον, να επιταχύνουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ένα ήδη επιτυχημένο πρόγραμμα να το κάνουμε καλύτερο, προσπαθώντας να προσελκύσουμε συμπολίτες μας που είναι αναποφάσιστοι ή αναβλητικοί να εκμεταλλευτούν το χρονικό διάστημα έως το τέλος του καλοκαιριού για να εμβολιαστούν και να συνδράμουν και εκείνοι στο χτίσιμο της ανοσίας που είναι απαραίτητο για να πάμε στο φθινόπωρο με μεγαλύτερη ασφάλεια».
Ο αν. Υπουργός επισήμανε πως πλέον «έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιάζουμε σχεδόν άμεσα κάποιον ο οποίος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού και με εναλλακτικά εμβόλια όλων των εταιρειών, ιδίως με δόσεις για εμβόλια της Pfizer ή μονοδοσικά της Johnson & Johnson, ακόμα και με κινητές μονάδες εάν χρειαστεί, για να φτάσουμε ακόμα και σε εκείνον που μπορεί να έχει κάποια προβλήματα μετακίνησης».
Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε πως «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στην επικράτεια ότι παρά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει κάθε περιοχή, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι άνθρωποι που θα σπεύσουν να εμβολιαστούν» και «οι ανεμβολίαστοι που έχουν επιφυλάξεις σήμερα να το κάνουν σήμερα αύριο, μεθαύριο το εμβόλιο και να μην περιμένουν για αργότερα», γιατί «είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε τον χρόνο του καλοκαιριού».
Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια του κάλεσε του πολίτες ο κ. Καλαφάτης: «Είμαστε όλοι ταγμένοι στην εθνική προσπάθεια που αφορά την ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος. Υψώνουμε τείχος ανοσίας, αυτό είναι και το πνεύμα και το νόημα της κοινής μας προσπάθειας και αυτό είναι και το πνεύμα όλης της κυβέρνησης», δήλωσε.
«Στον Δήμο μας είμαστε υπέρ των εμβολίων, και το πιστεύουμε και το διακηρύσσουμε. Εγώ εμβολιάστηκα και πέρασα και κορονοϊό, τον οποίο αντιμετώπισα επιτυχώς. Καλούμε όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα των εμβολιασμών», δήλωσε ο κ. Κυρίζογλου.
«Είναι σκοπός μας να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια, προκαταλήψεις, παράλογες επιφυλάξεις υπάρχουν απέναντι στον εμβολιασμό. Στον τομέα των εμβολιασμών που όλη η υφήλιος δοκιμάζεται θα είμαστε δίπλα και θα προσπαθήσουμε το καλύτερο», δήλωσε ο κ. Μανδαλιανός.
Η σημερινή περιοδεία του κ. Πέτσα συνεχίζεται με αντίστοιχες συσκέψεις με τους δημάρχους Δέλτα και Νέας Προποντίδας, καθώς και με τους μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Βαρνάβα και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο.

Δείτε ακόμα:  Σε αργία ο εκπαιδευτικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της 12χρονης κόρη του

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News