ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Στην Δραπετσώνα ο Αλέξης Τσίπρας για την Πρωτομαγιά

Στην Δραπετσώνα ο Αλέξης Τσίπρας για την Πρωτομαγιά

Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στις 21 Μαΐου δίνουμε εντολή για την αλλαγή, με Δικαιοσύνη παντού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από τον Πολυχώρο Λιπασμάτων στο Κερατσίνι.

Ο Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε χαιρετισμό στη μεγάλη συναυλία – εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την Εργατική Πρωτομαγιά με τους φίλους του… κόμματος να τον υποδέχονται με θέρμη.

«Η εργατική πρωτομαγιά που γιορτάζουμε σηματοδοτεί να μπορούμε όλοι να έχουμε ζωή. Να έχουμε δουλειά. Να έχουμε μισθούς. Να έχουμε αξιοπρέπεια. Να έχουμε δικαιοσύνη» τα λόγια με νόημα του Αλέξη Τσίπρα υπενθυμίζοντας τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Τα αιτήματα των εργατικών αγώνων και οι κατακτήσεις έναν αιώνα πριν για 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερος χρόνος, παραμένουν τραγικά επίκαιρα, τόνισε και κάλεσε τους εργαζόμενους «να ενώσουν τις δυνάμεις, τη φωνή και την ψήφο τους, να μη λυγίσουν στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία που θυμίζουν μαύρες εποχές», να δουν αυτές τις εκλογές την 21η Μάη «ως μια σημαντική ευκαιρία ώστε με την ψήφο μας να δώσουμε απάντηση σε όλα όσα έχουν συμβεί αυτά τα 4 χρόνια στην ζωή μας, να δώσουμε μια απάντηση για να επαναφέρουμε την εργασιακή κανονικότητα».

Φέτος, είπε, «θα τη γιορτάσουμε δυο φορές την Εργατική Πρωτομαγιά, και την 1η του Μάη και την 21η του Μάη», ζητώντας την ψήφο όλων των εργαζομένων για «να έρθουμε πρώτοι και με διαφορά», ζητώντας «ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας, να φέρουμε την αλλαγή, την ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην εργασία και την καθημερινότητα».

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι έκθεση για λουλούδια»

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα εργασιακά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι «εμφορείται από ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και θεωρεί την ανισότητα φυσικό φαινόμενο, έφτασε ακόμα και να καταργήσει θεσμικά το οκτάωρο, μια εμβληματική κατάκτηση για την οποία έχουν χυθεί ποταμοί αίματος σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα».

Δείτε ακόμα:  ΠΑΣΟΚ: Τα πράσινα ψηφοδέλτια για την Α και Β Πειραιά (ονόματα)

Σχολίασε ότι «την Πρωτομαγιά δεν πηγαίνουμε εμείς σε εκθέσεις λουλουδιών, τιμούμε τους εργατικούς αγώνες και τους ανθρώπους του μόχθου», τονίζοντας ότι «η Πρωτομαγιά δεν είναι μια έκθεση για λουλούδια, αλλά παρακαταθήκη αγώνων και θυσιών της εργατικής τάξης για δικαιοσύνη και προκοπή».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News