Στην τελική ευθεία το Εφετείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα η εισαγγελική πρόταση ενώ υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το δικαστήριο να εκδώσει μέσα στην ημέρα την ετυμηγορία του
Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β´ νεκροταφείο της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 2017.
Εκτός απροόπτου, η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει με την εισαγγελική πρόταση για την ενοχή ή όχι του 62χρονου κατηγορούμενου. Ο κατηγορούμενος , ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου επέλεξε να μην καθίσει στο εδώλιο αλλά να εκπροσωπηθεί από την αυτεπαγγέλτως διορισμένη δικηγόρο του, πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια. Αν τηρήσει την ίδια στάση και σήμερα υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το δικαστήριο να εκδώσει μέσα στην ημέρα την ετυμηγορία του.
Από τη βήμα του μάρτυρα πέρασαν τα μέλη της άτυχης κοπέλας η οποία βρήκε τραγικό θάνατο με 14 μαχαιριές την ώρα που θρηνούσε έναν αγαπημένο της φίλο που είχε φύγει από τη ζωή.Φανερά φορτισμένοι οι γονείς αλλά και τα αδέλφια της 33χρονης κατέθεσαν πως πέντε , περίπου, χρόνια μετά εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το στυγερό έγκλημα συνδέεται να την δουλειά της και ζήτησαν να ερευνηθεί.
«Βρείτε ποιος σκότωσε το παιδί μου. Δεν γυρνάει πίσω αλλά κάντε το για τη μνήμη του» ξέσπασε απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο πατέρας της Δώρας επιμένοντας ότι το έγκλημα σχετίζεται με τις υποθέσεις που χειριζόταν στην εφορία . «Είχαν στήσει ενέδρα στο παιδί μου λόγω της δουλειάς του… Δεν πήγε να πάρει τα 5 ευρώ τον έστειλαν» είπε και συνέχισε «Το παιδί το σκότωσαν από υπόθεση της δουλειάς. Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους. Αυτός είναι πιόνι! Εγώ πιστεύω ότι στη δουλειά της ξέρουν!».
«Μπορεί κάποιοι να τον έβαλαν δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί σκότωσε το παιδί μου…» ανέφερε η μαυροφορεμένη μητέρα της Δώρας Ζέμπερη σημειώνοντας ότι η κόρης της είχε δεχθεί απειλές στη δουλειά της καθώς εργαζόταν στο τμήμα ελέγχου με τον πρόεδρο να σχολιάζει ότι δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο.
«Δεν κάνεις τέτοιο έγκλημα για 5 ευρώ» κατέθεσε ο αδελφός του θύματος και τόνισε : «Η αδελφή μου προσπαθούσε να ξεφύγει από τη δολοφονία και όχι από τη ληστεία».
Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, καταθέτοντας στο δικαστήριο, αναφέρθηκε στη βιαιότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε η άτυχη Δώρα. «Υπήρχε βούληση να σκοτώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας σημειώνοντας ότι το ένα από τα 14 χτυπήματα που δέχτηκε η άτυχη κοπέλα ήταν στην καρδιά . « Όλα τα χτυπήματα από το μαχαίρι ήταν επικεντρωμένα στον πνεύμονα να την καρδιά . Ήταν θανατηφόρα τα χτυπήματα» είπε ενώ εξέφρασε τη θέση πως ο κατηγορούμενος έδρασε μόνος. Ο ιατροδικαστής κατέθεσε ότι διαπίστωσε αμυντικά τραύματα ενώ εκτίμησε ότι ο δράστης έκλεισε στην νεαρή γυναίκα το στόμα για να σταματήσει να καλεί σε βοήθεια . «Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος. Μπορεί να διήρκησε 2-3 λεπτά. Το θύμα περπάτησε λίγα μέτρα…» είπε.

Δείτε ακόμα:  Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19 συγκροτούν Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ

Newsroom | Pireas News