Στις 12.00 ανακοινώνονται τα νέα μέτρα – Τι θα ανακοινωθεί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς
Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες, θα προχωρήσει στις 12.00 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στις ανακοινώσεις, οι οποίες θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας, θα συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.
Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων» διεμήνυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με την καθημερινότητα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών από το Φθινόπωρο και εντεύθεν, γνωστοποιώντας παράλληλα πως σήμερα η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις «μέτρων και ρυθμίσεων, που θα διασφαλίζουν την πλήρη, κατά το δυνατόν, λειτουργία της δημόσιας σφαίρας σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους, όπου θα παρατηρούνται συναθροίσεις».
Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα ισχύει υποχρεωτικό rapid test κάθε εβδομάδα εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν το πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο. Το κόστος για το τεστ αναμένεται να είναι γύρω στα 10 ευρώ και θα επιβαρύνει τους ίδιους, ενώ θα υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων πχ στην εστίαση, που είναι πιθανό η υποχρεωτικότητα για τα τεστ να είναι και για 2 φορές την βδομάδα.
Παράλληλα, προβλέπεται απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε μπαρ, κέντρα διασκέδασης, εστίαση δηλαδή σε χώρους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την χρήση μάσκας όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Επίσης, συζητείται σθεναρά και είναι πιθανό να απαιτείται τεστ 48ωρών και χρήση της μάσκας για την είσοδο ανεμβολίαστων σε θέατρα και κινηματογράφους.
«Οι επεμβάσεις θα είναι για τους ανεμβολίαστους διοτί αυτοί έχουν αποφασίσει να ρισκάρουν περισσότερο και για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους. Σε κλειστούς χώρους ανεμβολίαστος δεν νομίζω να μπορεί να μπει πουθενά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.
Εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας θα μείνουν όσοι δάσκαλοι και καθηγητές δεν εμβολιαστούν ή δεν κάνουν με δικά τους έξοδα δύο μοριακά τεστ την εβδομάδα και τα κενά θα καλυφθούν από αναπληρωτές.

Δείτε ακόμα:  Ο «Booker» οδήγησε στη σύλληψη μητέρας και γιου για διακίνηση ναρκωτικών

Newsroom | Pireas News