Στις 25 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, είπαν «ναι» στο αίτημα του Αλέξη Κούγια
Για τις 25 Φεβρουαρίου διακόπηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, την οποία είχε ζητήσει από το πρωί ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.
Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, είπαν «ναι» στο αίτημα του Αλέξη Κούγια που ζήτησε την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης λόγω φόρτου εργασίας.
«Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε η πολιτική αγωγή προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…».
Μάλιστα, σημείωσαν ότι οι μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν διαρκώς και να διαμένουν σε ξενοδοχείο μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας. Η πολιτική αγωγή ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα διακοπής εκδίκασης της υπόθεσης και τον αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου δικηγόρου ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.
Η υπεράσπιση αντέτεινε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο ήταν παρών ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης καθώς και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου.
Ο Δημήτρης Λιγνάδης κάθεται στο εδώλιο για τέσσερις βιασμούς.

Δείτε ακόμα:  2.098 νέα κρούσματα, 30 νεκροί και 365 διασωληνωμένοι

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News