Στο 4ο κύμα ο κορονοϊός θα μας επισκεφθεί όλους – Ποια η διαφορά εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιες κατηγορίες εμβολιασμένων νοσηλεύονται
Επελαύνει στη χώρα η μετάλλαξη Δέλτα, με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, να επισημαίνει το πρωί της Παρασκευής (23/07) ότι σε κάποιες περιοχές όπως η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, η επικράτησή της ανέρχεται στο 95% των νέων μολύνσεων, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκεται κατά μέσο όρο πάνω από το 75%.
Αναφορικά με την Κρήτη, ο κ. Τζανάκης διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ ότι δεν έχουν αυξηθεί οι διασωληνωμένοι, ενώ οι νοσηλείες είναι στο 30-40% της δυναμικότητας.
Τζανάκης: Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων
Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι στο τέταρτο κύμα όλοι θα έρθουμε σε επαφή με τον ιό, αλλά υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων. «Ο ιός θα μας επισκεφθεί όλους αυτή τη φορά, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μηδενός εξαιρουμένου» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι οι εμβολιασμένοι «θα έρθετε σε επαφή αλλά δε θα μολυνθείτε αν δε, μολυνθείτε, έχετε 100% πιθανότητα υπέρ σας να μην πάθετε κριτική σοβαρή νόσο, πνευμονία του ιού, νοσηλεία διασωλήνωση ή απώλεια ζωής».
Ποιες κατηγορίες εμβολιασμένων νοσηλεύονται
Σχετικά με τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται, τόνισε ότι είναι στο 2-5% των ασθενών. «Είναι οι εξής κατηγορίες: ασθενής που παίρνει ανοσιολογικά φάρμακα και υπερήλικες με πολλά υποκείμενα νοσήματα, και στις δυο περιπτώσεις το ανοσολογικό τους σύστημα δεν απάντα ιδανικά. Έχουμε ευθύνη να τους προστατέψουμε με εμβολιασμούς και μετρά προστασίας».
Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας «είχαμε μιλήσει από την περασμένη εβδομάδα για 300 εισαγωγές την ημέρα περίπου τέλος Ιουλίου – αρχές Αύγουστου, ήδη βαδίζουμε στις 180, επομένως επαληθεύεται το μοντέλο ότι θα έχουμε περίπου 300 νέες εισαγωγές την ημέρα και σε επίπεδο δεκαημέρου θα έχουμε 3000 καινούργιους νοσηλευόμενους νέους αποτελούν το 50 με 60% της συνολικής ισχύος σε κλίνες COVID στην Ελλάδα». «Οι νοσηλευόμενοι επειδή είναι νέοι έχουν γρήγορη ανάκαμψη όταν μπαίνουν στο νοσοκομείο» κατέληξε.

Δείτε ακόμα:  Νεκρός από αναθυμιάσεις 52χρονος στον Ταυρωνίτη

Newsroom | Pireas News