Στο «κάδρο» των ποινικών ευθυνών δύο ακόμη άτομα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι είναι και για τι διερευνώνται – Τις εμόνες ημέρες θα αποφασιστεί αν θ αανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή
Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών μπαίνουν και άλλα πρόσωπα, εκτός από τον κατηγορούμενο σταθμάρχη, για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δύο ακόμη άτομα διερευνώνται αυτή τη στιγμή, για τις ευθύνες που φέρονται να έχουν σε σχέση με την τραγωδία. Είναι ο επιθεωρητής Λάρισας και ο απογευματινός σταθμάρχης, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, τον άφησε μόνο του στις 22:25 το μοιραίο βράδυ, ενώ η βάρδιά του τελείωνε στις 23:00. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κληθεί σε καταθέσεις. Δεν αποκλείεται ωστόσο να καταθέτουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας είναι σαφής, ότι «ενόψει των τεράστιων και πολυσύνθετων ευθυνών που ανακύπτουν από τα μέχρι τώρα αποδεικτικά στοιχεία, επιβάλλεται να εξεταστούν σύντομα και ενδελεχώς τα πάντα, είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής άλλων προσώπων στο έγκλημα του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικα για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, είτε στο πλαίσιο διάπραξης άλλων συναφών εγκλημάτων». Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί, αν η υπόθεση θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή.
Σε αυτό πάντως αντιδρά ήδη ο δικηγόρος των οικογενειών έξι εκ των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ζητά από τις δικαστικές αρχές στη Λάρισα, να παραμείνει η υπόθεση στα χέρια της ανακρίτριας και να ορισθεί και δεύτερος ανακριτής.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Έρευνα για τα υγειονομικά μέτρα στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ – Άρης

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News