Στο «κόκκινο» οι εφημερίες στα νοσοκομεία λόγω ιώσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να προχωρήσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός ακόμη και τώρα, λένε οι γιατροί
Στο «κόκκινο» εξακολουθούν να παραμένουν οι εφημερίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με τις ιώσεις του αναπνευστικού, τη γρίπη, αλλά και τα περιστατικά κορονοϊού να είναι δεκάδες.
Αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες, είναι οι ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ παίδων, κυρίως στην περιφέρεια, όταν μάλιστα το δεύτερο κύμα των ιογενών λοιμώξεων αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Ανάσα στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται να δώσουν οι 33 κλίνες ΜΕΘ του παιδιατρικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στο Φίλυρο στις αρχές του 2024 αλλά και οι επτά κλίνες που θα δημιουργηθούν την άνοιξη στη Θεσσαλία.
Οι ειδικοί συστήνουν τον αντιγριπικό εμβολιασμό ακόμη και τώρα, ειδικά στους ευάλωτους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς ιατρική συνταγή στο φαρμακείο μόνο με τον ΑΜΚΑ τους. Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού έχει εξασθενήσει. Στην ΕΕ ο «ιός της εμβολιαστικής κόπωσης» του πληθυσμού κρατά χαμηλά τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης με την επικαιροποιημένη δόση. Το ίδιο ισχύει και για τη χώρα μας. Στις επίμαχες ομάδες «στόχους» του κορονοϊού, που είναι οι άνω των 60 ετών, ο εμβολιασμός με την τέταρτη δόση δεν ξεπερνά το 35% στην ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα προσεγγίζει μόλις το 25%.
Η αγορά του φαρμάκου δειλά-δειλά αρχίζει και ομαλοποιείται, με αρκετά όμως φάρμακα να εξακολουθούν να λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων. Τα σκευάσματα, στα οποία εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα, είναι κυρίως τα εισπνεόμενα.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Έκκληση της ΕΛΑΣ για πληροφορίες σχετικά με θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη στις 29/8 στη Λεωφόρο Κύμης

Newsroom | Pireas News