Στο… μικροσκόπιο παραμένει η Θεσσαλονίκη – Ο λόγος των αυξημένων κρουσμάτων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξηγεί πότε θα πρέπει να παρθούν έκτακτα μέτρα
Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, η οποία παραμένει στο… μικροσκόπιο, έστω κι αν στην παρούσα φάση δεν έχουν παρθεί κάποια περιοριστικά μέτρα. Ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε στο Mega για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην πόλη και εξήγησε τον λόγο που δείχνει πιο επιβαρυμένη η κατάσταση στην πόλη.
«Έχουμε αρκετά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά όχι βαριά επίπτωση στο Σύστημα. Ας ελπίσουμε ότι οι εμβολιασμένοι θα αποτρέψουν μια εξέλιξη όπως η περυσινή. Δυστυχώς στη Β. Ελλάδα τα ποσοστά εμβολιασμού είναι κάτω από το μέσο όρο της χώρας», είπε αρχικά ο Εξαδάκτυλος στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο και ρωτήθηκε αν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα:
«Τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτή τη φάση, τα ωράρια και η μουσική εφαρμόζονται αυτόματα όταν φτάσουμε σε ένα όριο. Δεν το έχουμε φτάσει».
«Δεν είμαστε στη φάση που λαμβάνουμε μέτρα, αλλά αυτό είναι κάτι που καθημερινά μπορεί να αλλάξει», πρόσθεσε.
Όσο για όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας για τα οδοντιατρεία, επισήμανε: «Πρόκειται για μια απόφαση που χρειάζεται διευκρινίσεις. Τα οδοντιατρεία λειτουργούν με ασφάλεια από την αρχή της πανδημίας και πρέπει εκείνοι να διευκρινίσουν μερικά πράγματα. Οπωσδήποτε είναι υπερβολή οι εμβολιασμένοι να κάνουν rapid test, όπως κάνουν οι ανεμβολίαστοι. Μη ξεχνάμε ότι τα οδοντιατρεία έχουν ειδικό εξοπλισμό για να προλαμβάνουν τη μόλυνση.
Βεβαίως, από το υπουργείο δόθηκαν οι διευκρινίσεις ότι δεν χρειάζεται τεστ για να επισκεφτεί κανείς τον οδοντίατρο.

Δείτε ακόμα:  Η πιο θεαματική «βροχή» αστεριών του φθινοπώρου – Πότε θα θαυμάσουμε το φαινόμενο στην Ελλάδα

Newsroom | Pireas News