ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Στο νοσοκομείο πέντε εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκη που εισέπνευσαν καυστική ουσία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας και τους αρμόδιους φορείς να διεξάγουν ελέγχους
Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη 23 Αυγούστου στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ., όταν δοχείο με καυστική ουσία άνοιξε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και χύθηκε κατά την μεταφορά του.
Το αποτέλεσμα ήταν, πέντε εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του ή εισέπνευσαν τις αναθυμιάσεις, να νιώσουν δυσφορία και να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες, όπου παρέμειναν προληπτικά για παρακολούθηση και χθες πήραν εξιτήριο. Το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας τονίζει, πως σε ανάλογους ευαίσθητους επαγγελματικούς χώρους, η ελλιπής εκπαίδευση για τη διαχείριση επικίνδυνων ουσιών, οι περικοπές στα μέτρα προστασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.
Παράλληλα, καλούν την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ Καλαμάτας και όλους τους αρμόδιους φορείς, να διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους, για να διαλευκανθούν οι συνθήκες για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα. Τέλος, για την αποτροπή ατυχημάτων σε εργασιακούς χώρους όπως οι φαρμακαποθήκες, όπου φυλάσσονται επικίνδυνες και καυστικές ουσίες, με πιθανές πολύ σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων και τη δημόσια υγεία, απαιτούν:
– Την εκπαίδευση των εργαζομένων για τη διαχείριση επικίνδυνων, καυστικών και εύφλεκτων υλικών- Την παροχή ενδεδειγμένου εξοπλισμού για την προστασία των εργαζομένων από επικίνδυνες ουσίες- Την απαραίτητη διαμόρφωση των χώρων φύλαξης τέτοιων ουσιών για την ασφαλή φύλαξη και μεταφορά τους».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Περαστικοί βρήκαν πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News