Στο Πειθαρχικό ο γνωστός δικηγόρος που δηλώνει αρνητής του κορονοιού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα ελεγχθεί και από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας
Στο «μικροσκόπιο» του πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας βρίσκεται γνωστός δικηγόρος ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, εμφανίζεται να δηλώνει αρνητής του κορονοιού και του εμβολίου υποστηρίζοντας πως οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο.
Η παραπομπή του δικηγόρου στο πειθαρχικό Συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την γνωστοποίηση από την Εισαγγελία της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος του για το πλημμέλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση.
Η πειθαρχική ποινή με την οποία απειλείται ο δικηγόρος είναι από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του δικηγόρου μετά την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας έρευνας που είχε διαταχθεί με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία με τις αναφορές του για τον κορονοιό που είχαν διαβιβαστεί από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί απεστάλη στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου ο κατηγορούμενος, πλέον, δικηγόρος να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, λόγω ειδικής δωσιδικίας.
Παράλληλα, ο δικηγόρος φέρεται να είναι κεντρικό πρόσωπο ανοικτής εισαγγελικής έρευνας που αφορά στον θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η οποία είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί. Η έρευνα αφορά στα πρόσωπα που εμφανίζονται να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ηλιοφάνεια αύριο με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο

Newsroom | Pireas News