Στον ανακριτή σήμερα οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στηρίζει το πλήρωμα η πλοιοκτήτρια εταιρεία
Στον ανακριτή Πειραιά οδηγούνται σήμερα, Τετάρτη (26/06) για να απολογηθούν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024.
Το Λιμεναρχείο Ύδρας έχει συλλέξει για την υπόθεση όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού. Ο καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.
Η αναλυτική κατάθεση που έδωσε στην Πυροσβεστική θα παίξει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι στους συλληφθέντες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι εισαγγελικές Αρχές ζήτησαν την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους απ’ όπου εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα στην Ύδρα, προκαλώντας την πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του νησιού, η οποία κατέστρεψε 300 στρέμματα.
Στηρίζει το πλήρωμα η πλοιοκτήτρια εταιρεία
Η «SALAMINIA YACHTING LTD» σε ανακοίνωσή της σχετικά με την υπόθεση αναφέρει ότι «η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας ναυλώσεως σκαφών, τηρουμένων απαρεγκλίτως όλων των όρων ασφαλείας που προβλέπονται στο διεθνές και ελληνικό δίκαιο. Η εκδήλωση πυρκαγιάς στην νήσο Ύδρα στις 21/6/2024, στην οποία ελέγχεται τυχόν εμπλοκή των μελών του πληρώματος του σκάφους “PERSEFONI I” ιδιοκτησίας μας, διερευνάται από τα αρμόδια Δικαστικά όργανα, αναμένουμε δε το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής».
Επισημαίνει επίσης ότι από την αντικειμενική θεώρηση των μέχρι τώρα στοιχείων που προέκυψαν από την ως άνω έρευνα, διατηρεί απόλυτη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα και ειλικρίνεια των μελών του πληρώματος του ανωτέρω σκάφους περί μη ανάμειξης τους στην πρόκληση της πυρκαγιάς. Στην ανακοίνωση η εταιρεία επισημαίνει ότι θα εξακολουθήσει να είναι αρωγός στις αρχές για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης και την ανεύρεση της πραγματικής αλήθειας, όπως αυτή θα προέλθει από στοιχεία και όχι από αμφισβητήσιμες εκτιμήσεις και επιλεκτικές αξιολογήσεις, ενώ επιφυλάσσεται ταυτόχρονα όλων των νομίμων δικαιωμάτων της.
 

Δείτε ακόμα:  Αυτός είναι ο Μπαγκλαντεσιανός που συνελήφθη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News