Στον ευρωπαίο εισαγγελέα η απάτη με τις κοινοτικές επιδοτήσεις – Στο στόχαστο 26 πρόσωπα και 16 εταιρείες με τεχνολογικά υλικά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει συντάξει πόρισμα με περισσότερες από 100 σελίδες
Στο «μικροσκόπιο» του ευρωπαίου εισαγγελέα μπαίνει υπόθεση απάτης με κοινοτικές επιδοτήσεις εκατομμυρίων στο επίκεντρο της οποίας φέρονται να βρίσκονται 26 πρόσωπα και 16 εταιρείες με αντικείμενο που σχετίζεται με τεχνολογικά υλικά.
Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συντάξει πόρισμα, που αριθμεί περισσότερες από εκατό σελίδες, στο οποίο φέρεται να καταγράφεται εγκληματική δραστηριότητα των εμπλεκομένων που πρωτίστως στρέφεται κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψαν ενδείξεις για την διάπραξη αξιόποινων πράξεων μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες κατ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με το πόρισμα οι ελεγχόμενοι εμφανίζονται να εισπράττουν παράνομα και να μην πληρώνουν ΦΠΑ καθώς και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις από κοινοτικές επιδοτήσεις ή προς το ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, οι εμπλεκόμενοι, με τη μέθοδο «καρουέλ», εμφανίζονται να αποκόμισαν όφελος που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Διευκρινίσεις ΕΟΔΥ περί στατιστικών στοιχείων και «ερμηνείας διαφοράς κρουσμάτων»

Newsroom | Pireas News