Στρατιωτικοί παριστάνοντας τους αστυνομικούς, έκαναν ελέγχους σε πολίτες και άσκησαν βία εναντίον τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι δράστες είχαν μαζί τους και χειροπέδες
Τρεις νεαροί, ηλικίας από 28 έως 30 ετών, διασκέδαζαν στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και όταν επέστρεφαν πρωινές ώρες στις οικίες τους, τρία άγνωστα πρόσωπα τους προσέγγισαν και τους ζήτησαν τα στοιχεία τους.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ενέχεται και τέταρτο πρόσωπο. Από την επεξεργασία βιντεοληπτικού υλικού σε συνδυασμό με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από μαρτυρικές καταθέσεις οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ρόδου κατέληξαν ειδικότερα στην ταυτότητα των δραστών.
Όπως γράφει η ιστοσελίδα dimokratiki.gr, οι άγνωστοι άνδρες συστήθηκαν ως αστυνομικοί και μάλιστα στις εύλογες ερωτήσεις των πολιτών, τους επέδειξαν ταυτότητες τις οποίες δεν άφηναν να δουν ευκρινώς οι «ελεγχόμενοι» και πρέπει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να πρόκειται για τις στρατιωτικές τους ταυτότητες.
Οι πολίτες τους είπαν ότι δεν έφεραν μαζί τους τις ταυτότητές τους κι όταν τους ζήτησαν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα προς εξακρίβωση στοιχείων ο ένας έβγαλε χειροπέδες, τις φόρεσε στο ένα του χέρι σαν σιδερογροθιά και τους ξυλοκόπησε άγρια.
Ο 30χρονος υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ο 28χρονος αιμοφιλικός κινδύνευσε από ανάλογα χτυπήματα, ενώ τραύματα φέρει και ο τρίτος της παρέας.
Το γεγονός καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Ρόδου ενώ σχετικά ενημερώθηκε και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου που ζήτησε αρμοδίως να κινηθεί η διαδικασία με προτεραιότητα για την σύλληψη των δραστών, καθώς μάλιστα υπάρχουν υπόνοιες ότι δρουν ανεξέλεγκτα και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτέθηκαν σε πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς.
Έχει ήδη ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και μέσα στις προσεχείς ημέρες θα κληθούν για εξηγήσεις οι δράστες.
 

Δείτε ακόμα:  «Μπρα ντε φερ» Ακρίτα – Βαξεβάνη με «φόντο» την υπουργοποίηση Στυλιανίδη – «Είσαι φάουλ»

Newsroom | Pireas News