Σβήνουν τα διακοσμητικά φώτα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας και για περιβαλλοντικούς λόγους
Την αναστολή της καθιερωμένης σαββατιάτικης φωταγώγησης της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου με τον γαλάζιο διακοσμητικό φωτισμό από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα ανακοίνωσε η Εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ.
Εξαιρούνται οι περιπτώσεις σημαντικών εθνικών ή διεθνών επετείων, κατά τις οποίες η Ζεύξη θα φωταγωγείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το συγκεκριμένο μέτρο, εκτός του ότι κρίθηκε απαραίτητο για την αντιμετώπιση της εν εξελίξει κρίσης, συνάδει και με τη γενικότερη περιβαλλοντική στρατηγική της εταιρείας, στην οποία δίδεται ιδιαίτερη έμφαση επί σειρά ετών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Μέσα από την εφαρμογή νέων μέτρων και διαδικασιών διαχείρισης, αλλά και την υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών σε όλο το φάσμα των εργασιών λειτουργίας και συντήρησης, το ανθρακικό αποτύπωμα της Γέφυρας έχει μειωθεί κατά 84,5% από το 2015 ως σήμερα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας: «Είναι βέβαιο ότι η εικόνα της φωταγωγημένης Γέφυρας θα μας λείψει τα Σαββατόβραδα του χειμώνα, αλλά ταυτόχρονα θα μας υπενθυμίζει ότι η “θυσία” αυτή επιβάλλεται από τις περιβαλλοντικές και διεθνείς περιστάσεις».
Για τους πιο πάνω λόγους, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. δεσμεύεται να συνεχίσει να προσαρμόζεται έγκαιρα σε νέα δεδομένα και καταστάσεις, με σεβασμό στις ανθρώπινες και περιβαλλοντικές προτεραιότητες.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Νέοι μάρτυρες θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Ανηλίκων

Newsroom | Pireas News