Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελισσοκόμων στο Σύνταγμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με στολές και… καπνιστήρια ζητάνε μέτρα, κυρίως για τις ελληνοποιήσεις και το κόστος παραγωγής
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας παραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι μελισσοκόμοι, που έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος από όλη τη χώρα, προτού ακόμα κλείσει 24ώρο από την αποχώρηση των αγροτών από το ίδιο σημείο.
Οι παραγωγοί μελιού ζητούν να πάψουν οι ελληνοποιήσεις των μελιών, αλλά και καλύτερες τιμές στο πετρέλαιο, καθώς όπως δήλωσε μελισσοκόμος της Πελοποννήσου στον ΑΝΤ1, είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τα μελίσσια τους συνεχώς σε διαφορετικά σημεία. Θέλοντας να δείξει το χαμηλό κέρδος για τους ίδιους και τις υψηλές τιμές στο ράφι, ο εν λόγω μελισσοκόμος ανέφερε χαρακτηριστικά, πως το μέλι «φεύγει» από αυτούς προς 3-4 ευρώ το κιλό και πωλείται 13- 14 ευρώ στους καταναλωτές.

Στις 12:00 το μεσημέρι μία δεκαμελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ ακολούθως θα γίνει συνάντηση και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή.
Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Κινητοποιήσεων Μελισσοκόμων, τα αιτήματά τους είναι:
– Eλληνοποιήσεις (Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).- Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών)
– Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία.- Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934.- Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα.- Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο.- Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Δείτε ακόμα:  Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον Αχιλλέα Μπέο από την ΔΕΑΒ για την ρατσιστική επίθεση στον Τεττέι

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News