Συγκλονίζει η περιγραφή πατέρα 12χρονου που τον απείλησαν με μαχαίρι-πεταλούδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το παιδί έπεσε θύμα ληστείας από έναν 15χρονο στη Βούλα – «Δεν έχει συνέλθει ακόμα», λέει ο γονιός του
Σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας τείνει να εξελιχθεί το πρόβλημα με τις επιθέσεις σε ανηλίκους, είτε για ληστεία, είτε για ξυλοδαρμό με αφορμές ασήμαντους λόγους. Πρόκειται για μία μάστιγα της επιλογές και ειδικά από τη στιγμή που οι θύτες είναι επίεης ανήλικοι.
Σε ένα από τα περιστατικά, δωδεκάχρονο θύμα βρισκόταν μαζί με έναν συνομήλικό του σε κεντρικό δρόμο της Βούλας όταν έζησε την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής του. Έπεσε θύμα ενός βίαιου ληστή, ηλικίας περίπου 15 ετών, όπως αποκάλυψε ο πατέραςτου ΕΡΤ.
«Με πρόσχημα να τους ρωτήσει εάν ξέρουν κάποια συγκεκριμένη οδό τους πλησίασε ακόμα περισσότερο και ξαφνικά βγάζει από την τσέπη του ένα μαχαίρι που το λένε “πεταλούδα”, του το έβαλε στο ένα παιδί στα πλευρά και το ακουμπούσε, και του έλεγε “δώσε μου ότι έχεις πάνω σου”».
Τα δύο 12χρονα παιδιά του έδωσαν σαστισμένα τα λίγα ευρώ που είχαν πάνω τους, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή όταν έγινε αντιληπτός από διερχόμενο οδηγό.
«Καλέσαμε την Αστυνομία και προς έκπληξή μας μάθαμε ότι δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά ότι συμβαίνει συχνά», είπε ακόμα σχετικά ο πατέρας του θύματος.
«Το παιδί δεν έχει συνέλθει ακόμα, δεν θέλει να βγαίνει έξω, δεν θέλει να πάει πουθενά με τους φίλους του, ενώ τον παροτρύνω να βγει έξω να πάει βόλτα, δεν θέλει να πάει πουθενά, δεν ξέρει τι να κάνει» λέει ακόμη.
Η Αστυνομία πλέον αναζητά τον 15χρονο ληστή με το μαχαίρι – «πεταλόυδα» εξετάζοντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας.
Στο μεταξύ, το σκηνικό έξαρσης αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί χειρίστηκαν μέσα σε ένα χρόνο 1.179 υποθέσεις εγκληματικότητας ανηλίκων, ενώ οι ανήλικοι κατηγορούμενοι ήταν 1750.

Δείτε ακόμα:  Βρέθηκε πτώμα 40χρονου σε προχωρημένη σήψη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News