Συγκλονίζουν τα λόγια της μάνας του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα – «Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα. Πέθανες υπέρ πατρίδος, Αθάνατος»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόνος και οδύνη στο «αντίο» του αντιπτέραρχου – Δείτε εικόνες και βίντεο
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης γράφεται αυτήν την ώρα η τελευταία πράξη του δράματος της συντριβής του μοιραίου F-4 στην Ανδραβίδα στις 30 Ιανουαρίου, καθώς τελείται η εξόδιος ακολουθία του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. 
Το παρών δίνουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο συνοδεύει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.
Το φέρετρο με τη σορό του υποσμηναγού που έφεραν στα χέρια φίλοι του πέρασε μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.

Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, οι γονείς του και τα αδέρφια του, μαζί με συγγενείς και πλήθος φίλων.
Η μητέρα συντετριμμένη για την απώλεια του γιου της «Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα. Πέθανες υπέρ πατρίδος, Αθάνατος», είπε με λυγμούς.

«Δεν ξέρω πώς ενας κυνικός σαν εμένα γέννησε ένα τέτοιο άνθρωπο. Ο Μάριος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το φόβο από το λεξιλόγιο του υπηρχε μόνο το εσείς. Ελπίζω η πατρίδα να τον μνημονεύει» είπε ο πατέρας του.

Εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας εκφωνήθηκε ο επικήδειος λόγος του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα από συμμαθητή της τάξης του.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας υπήρξε ένας «θαυμάσιος άνθρωπος» που έδωσε τη ζωή του «υπηρετώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις», ένα «υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου».
Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.
Αύριο, Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι.

Δείτε ακόμα:  Έκκληση στην κυβέρνηση να ξανασκεφτεί τις παρελάσεις με κόσμο – Δε θα αντέξει το σύστημα υγείας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News