Συναγερμός για τη νέα αναζοπύρωση της φωτιάς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχειρούν δύο ελικόπτερα
Σήμανε συναγερμό εκ νέου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτηςγια την αναζωπύρωση της φωτιάς στο Νότιο Ρέθυμνο με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο υπό το φόβο της αναζωπύρωσης και επιχειρούν πλέον στην κατάσβεση της φωτιάς ενώ δύο στον αέρα βρίσκονται ήδη και δύο ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά.
«Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης στο cretapost και ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι «βρίσκομαι καθ’ οδόν και κατευθύνομαι προς τα Σακτούρια όπου έγινε αναζωπύρωση πυρκαγιάς. Εδώ έρχονται και δύο ελικόπτερα».
Στο σημείο έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί διακομιδή τραυματία να γίνει στο μικρότερο χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης.
Σημειώνεται τέλος ότι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι ενώ «το νότιο ρέθυμνο θα συνεχίσει να έχει πολύ σημαντικές επιταχύνσεις σε ριπές ανέμων. Θα βρίσκεται σε μέγιστη κατηγορία στο δείκτη επικινδυνότητας (μωβ) μέχρι και την Τρίτη» ανέφερε στο cretapost ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Δείτε ακόμα:  ΑΔΕΔΥ και ΕΙΝΑΠ στηρίζουν την αυριανή κινητοποίηση των υγειονομικών – Ποια είναι αιτήματα

Newsroom | Pireas News