Συναγερμός και πάλι στα νοσοκομεία – Περισσότερες οι εισαγωγές από τα εξιτήρια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ανησυχεί περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση – Ποια ηλιακή ομάδα είναι ουραγός στον εμβολιασμό και ποια… πρωταθλήτρια
Αρχίζουν και τους ζώνουν τα… φίδια στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με την άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού και επί της ουσίας έχει… χτυπήσει συναγερμός το τελευταίο διάστημα. Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έγινε σε τυχαία στιγμή, καθώς οι εισαγωγές στα νοκοκομεία λόγω της Covid-19 είναι πλέον περισσότερες από τα εξιτήρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν τις τελευταίες ημέρες από τα νοσοκομεία και έφερε στην επιφάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στις 28 Ιουνίου οι εισαγωγές ήταν 33 έναντι 62 εξιτηρίων ενώ στις 4 Ιουλίου έγιναν 59  έναντι 15 εξιτηρίων.
Στις 7 Ιουλίου οι εισαγωγές στο ΕΣΥ έχουν αγγίξει τις 68 με τα εξιτήρια να είναι 60 ενώ στις 11 Ιουλίου οι εισαγωγές έχουν φτάσει να είναι 85 έναντι μόλις 22 εξιτηρίων.
Βεβαίως, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι πως τα εξιτήρια των ημερών 4 Ιουλίου και 7/7, η εικόνα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ενδεικτική καθώς οι ημερομηνίες αυτές αφορούν Κυριακή, μέρα της εβδομάδας όπου και συνηθίζεται υπάρχουν λιγότερα εξιτήρια.
Το πρόβλημα είναι ότι η εικόνα έχει αλλάξει και η αντιστροφή της προς το χειρότερο είναι δεδομένη και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός οδηγήθηκε στην απόφαση να στείλει απε’ ευθείας το τηλεοπτικό του μήνυμα στους Έλληνες.
Οι ουραγοί και οι… πρωταθλητές στους εμβολιασμούς
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη στην χώρα μας παρουσιάζουν οι ηλικίες 18-24 ετών. Πρόκειται για ποσοστό της τάξης 9,4% με τουλάχιστον 1 δόση να έχει πραγματοποιήσει το 21,4% και καθόλου εμβολιασμένο να είναι 78,6%.
Μετά την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζει η ηλικιακή ομάδα των 25-49  ετών (28,7%) με το 46,7% να έχει κάνει την πρώτη δόση και το 53,3% να μην έχει εμβολιαστεί.
Ακολουθούν οι ηλικίες 50-59 ετών ( 55,6%) με τουλάχιστον μια δόση να έχει κάνει το  64,6% και καθόλου εμβολιασμένο να είναι 35,4%. Στους 60-69 ετών η εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει το 69,1%  με το 74,6% να έχει κάνει μια δόση ενώ δεν έχει εμβολιαστεί το 25,4%.
Όσον αφορά οι 70-79 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε ποσοστό στο 75,6% με το 79.2% να έχει κάνει μια δόση τουλάχιστον και 20.8% να μην έχει εμβολιαστεί. Για την ηλικιακή ομάδα των 80 ετών και άνω η εμβολιαστική κάλυψη φτάνει στο 67,2%, καθώς το 70,1% έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση και το 29,9% να μην έχει εμβολιαστεί.
Πάντως, ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι το ΕΣΥ θα αρχίσει ξανά να δοκιμάζεται αν συνεχιστεί η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού με αυτόν τον τρόπο στη χώρα κι αυτό δεν ειναι καθόλου καλό νέο για κανέναν.

Δείτε ακόμα:  Επιδείνωση του καιρού αύριο – Τοπικές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ

 

Newsroom | Pireas News