Συναγερμός στα δικαστήρια του Πειραιά: Με κορωνοϊό 5 δικαστές και υπάλληλοι

Συναγερμός στα δικαστήρια του Πειραιά: Με κορωνοϊό 5 δικαστές και υπάλληλοι

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δικαστήρια του Πειραιά: Δεν λειτούργησε σήμερα η Εκτέλεση Ποινών του Εφετείου, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας προαναγγέλλει επαναλειτουργία των δικαστηρίων…

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στα δικαστήρια του Πειραιά, μόλις ένα 24ωρο μετά την προαναγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για επαναλειτουργία των δικαστηρίων από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Στο χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων σε όλη την χώρα αλλά και τα 350 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο στον Πειραιά, προστέθηκαν τα πέντε κρούσματα στα δικαστήρια της πόλης. Δύο δικαστές και τρεις υπάλληλοι των δικαστηρίων του Πειραιά προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, προκαλώντας αναστάτωση στους συναδέλφους τους. Μάλιστα σήμερα δεν λειτούργησε το Τμήμα Εκτελέσεων Ποινών του Εφετείου, καθώς τέθηκαν σε καραντίνα όλοι οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ο συναγερμός σήμανε την Τρίτη κατά τη διάρκεια rapid test που έγιναν στο προσωπικό των δικαστηρίων της πόλης, όταν εντοπίστηκε κρούσμα σε υπάλληλο του τμήματος. Μετά από αυτήν την εξέλιξη μπήκαν σε καραντίνα όλοι οι υπάλληλοι του Τμήματος Εκτέλεσης Ποινών το οποίο παρέμεινε σήμερα κλειστό. Οι κρατούμενοι που επρόκειτο να οδηγηθούν εκεί για εκτέλεση των ποινών τους, παρέμειναν για το λόγο αυτό στα κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων.

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του προέδρου Εφετών

Στον έκτο όροφο των δικαστηρίων του Πειραιά προσβλήθηκαν μία πρόεδρος Πρωτοδικών και μία υπάλληλος της Εισαγγελίας Εφετών, ενώ ακόμα ένα κρούσμα παρουσιάστηκε σε υπάλληλο του αρχείου στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Πιο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας προέδρου Εφετών ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και ημέρες σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Ο δικαστής είχε κολλήσει την ίδια περίοδο που έχασε τη ζωή του 58χρονος δικαστικός υπάλληλος πατέρας τριών παιδιών που υπηρετούσε στις Πτωχεύσεις.

Δείτε ακόμα:  Πειραιάς: Ο Δικηγορικός σύλλογος καταγγέλλει αστυνομική αυθαιρεσία σε μέλος του

Μετά και τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι στον Πειραιά εκφράζουν την ανησυχία τους για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί πως το επταώροφο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου έχει μικρές δικαστικές αίθουσες και γραφεία τα οποία δεν αερίζονται επαρκώς…

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News