ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Συναγερμός στην 112 Πτέρυγα Μάχης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ανεξέλεγκτες χωματερές στην περιοχή επέρριψε την ευθύνη γι ατα πύρινα μέτωπα ο δήμαρχος
Στην περίφραξη του στρατιωτικού αεροδρομίου από την πλευρά της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), έφθασε με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων που πνέουν το πύρινο μέτωπο στον Ασπρόπυργο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται οριακά κοντά στην 112 Πτέρυγα Μάχης και συγκεκριμένα πλησίασε στο βορειοδυτικό της τομέα, από την πλευρά του Θριάσειου. «Οι φλόγες πέρασαν από το ρέμα που βρίσκεται δίπλα στο Θριάσειο. Πλησίασε στην περίμετρο του αεροδρομίου. Εκεί έχει σπεύσει πυροσβεστικό κλιμάκιο. Δίνεται μάχη και μέσα από το αεροδρόμιο και έξω, ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά», είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης. Μαύροι καπνοί έχουν πνίξει την περιοχή ενώ απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους να διατηρούν κλειστά τα παράθυρα τα των σπιτιών τους καθώς καίγονται λάστιχα δημιουργώντας ιδιαίτερα αποπνικτικές συνθήκες.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ασπροπύργου, Νίκο Μελετίου, η φωτιά ξεκίνησε από τις αυτοσχέδιες χωματερές. «Είναι μια περιοχή, η οποία είναι περιοχή χονδρεμπορίου. Υπάρχουν τεράστιες αποθήκες με υλικά logistics και δυστυχώς η φωτιά ξεκίνησε από τις ανεξέλεγκτες απορρίψεις σκουπιδιών και μπάζων, που σε καθημερινή βάση βιώνουμε στον Ασπρόπυργο. Είναι το τεράστιο θέμα το οποίο το γνωρίζουν όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ο Ασπρόπυργος το αντιμετωπίζει λόγω της γειτνίασης με την χωματερή των Άνω Λιοσίων. Με τον ΧΥΤΑ, έχει εύκολη πρόσβαση σε ομάδες Ρομά, τα σκουπίδια που καθαρίζουν από το λεκανοπέδιο της Αθήνας να τα φέρνουν και να τα απορρίπτουν εκεί», είπε αρχικά.
«Να σας πληροφορήσω για κάτι, που μου είπε ένας κάτοικος. Η φωτιά ξεκίνησε από χτες το βράδυ, από μία εστία που είχαν κάποιοι Ρομά, που έκαιγαν καλώδια, λάστιχα. Δεν είχε τους βόρειους δυνατούς ανέμους, είχε νότιους. Έτσι στροβιλίζονταν ο αέρας και πήγε προς τα βόρεια και με τους βόρειους δυνατούς ανέμους που έχουμε, έκανε αυτή την καταστροφή», σημείωσε. Η περιοχή είναι γεμάτη από επιχειρήσεις και το ευτύχημα είναι ότι γειτνιάζει με τον Προαστιακό, είπε ο Νίκος Μελετίου. «Το ευτύχημα είναι ότι γειτνιάζει με τον προαστιακό, με τις γραμμές του προαστιακού που υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από τη βιομηχανική ζώνη της Νέας Ζωής και δεν μεταδόθηκε η φωτιά νότια και να κάψει και επιχειρήσεις», είπε.
Ανέφερε πως είχε έρθει σε επικοινωνία με Υπουργείο Εσωτερικών και πως «κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την κατάσταση, διότι ο Ασπρόπυργος με τα τέσσερα φορτηγά που έχει κουβαλάει καθημερινά τα χιλιάδες κυβικά μπάζων που μας φέρνουν από το λεκανοπέδιο της Αθήνας, αδυνατεί».

Δείτε ακόμα:  Κλειστό το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» λόγω πλημμύρας – Δείτε βίντεο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News