«Συναγερμός» στην κυβέρνηση για εντατικούς ελέγχους στις γιορτές – Τα μέτρα που θα ισχύουν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιο είναι το πλάνο του Μαξίμου για να κρατηθεί ανοιχτή η εστίαση και η ψυχαγωγία
Οι γιορτές πλησιάζουν και στην κυβέρνηση έχει σημάνει… συναγερμός για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Το πλάνο προβλέπει κανονική λειτουργία της εστίασης και της ψυχαγωγίας χωρίς νέα μέτρα και περιορισμούς στις μετακινήσεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, θα υπάρξει και σχέδιο εκτεταμένων ελέγχων για να αποφευχθεί η διασπορά της πανδημίας.
Με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνησης περιμένει ως τις γιορτές κάμψη του τέταρτου κύματος. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων και σε λίγες μέρες θα έχουμε αποκλιμάκωση διασωληνώσεων και θανάτων.
Έτσι αποφασίστηκε να μην ληφθούν άλλα μέτρα αλλά να πέσει το βάρος στους ελέγχους. Δεν προβλέπεται να επιβληθούν άλλα μέτρα στους ανεμβολίαστους, ενώ η εστίαση και η ψυχαγωγία θα λειτουργήσουν κανονικά, χωρίς περαιτέρω απαγορεύσεις.
Δε θα υπάρξουν περιορισμοί στις μετακινήσεις των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Ωστόσο, εκπονήθηκε ένα σχέδιο για εκστρατεία εκτεταμένης επιτήρησης για την εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν ήδη. Στο σχέδιο θα συμμετέχουν 8500 ελεγκτές από όλες τις υπηρεσίες και πάνω από 1900 συνεργεία που θα βγουν σε όλη την Ελλάδα στις γιορτές.
Οι έλεγχοι θα πέσουν κυρίως πάνω στην εστίαση και την ψυχαγωγία για να διαπιστωθεί αν ελέγχεται η ταυτοπροσωπία, μαζί με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης σε εσωτερικούς χώρους και τα αποτελέσματα αρνητικού rapid τεστ στους μικτούς χώρους.
Βεβαίως, εκείνο που θα ισχύει για τους άνω των 60 ετών είναι πως όσοι δεν έχουν κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την προσεχή Δευτέρα (13/12) δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους, διότι δεν θα περνάει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Δείτε ακόμα:  «Κάντε ό,τι μπορείτε να σωθεί το παιδί μου» λέει ο πατέρας του 31χρονου – Ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News