Συναγερμός στο κλειστό του Αρκαλοχωρίου για κρούσματα γαστρεντερίτιδας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε καραντίνα έχουν τεθεί δύο οικογένειες
Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει στους σεισμόπληκτους της Κρήτης, που στεγάζονται στο κλειστό μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας εντοπίστηκαν
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τέσσερα άτομα εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας με αποτέλεσμα να χρειαστεί η απομόνωσή τους.
«Πρόκειται για τέσσερα μέλη δύο διαφορετικών οικογενειών που κόλλησαν την ίωση της γαστρεντερίτιδας. Για την αποφυγή της διασποράς της ίωσης αποφασίστηκε η μεταφορά όλων των μελών των δύο οικογενειών (9 στο σύνολο)», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Γιάννης Δρακάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο οικογένειες μεταφέρθηκαν στο κλειστό του Θραψανού όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για δύο ημέρες.
«Οι άνθρωποι έχουν όλα όσα χρειάζονται για την αντιμετώπιση της ίωσης», τόνισε σχετικά ο κ. Δρακάκης.
Φιλοξενούνται 70 άτομα στο κλειστό του μπάσκετ
Σύμφωνα με το σάιτ της Κρήτης, 70 άτομα φιλοξενούνται αυτήν την ώρα στο κλειστό μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου. Πρόκειται για εμβολιασμένους πολίτες οι οποίοι έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου.
Ο χώρος του κλειστού έχει εκ νέου διαμορφωθεί, καθώς έχουν τοποθετηθεί μικροί οικίσκοι και κουρτίνες ώστε να υπάρχει μία ιδιωτικότητα στους ανθρώπους που διαμένουν προσωρινά στον χώρο.

Δείτε ακόμα:  Οι παιδίατροι του προγράμματος εμβολιασμού παιδιών 12-17 ετών θα το κάνουν και σε αυτά 5-11 ετών

Newsroom | Pireas News